avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la cumparare apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la cumparare apartament

Multumesc pt. raspuns, dar cred ca nu am fost destul de clara.
Imobilul pe care il detin nu a beneficiat de cota de TVA 5%, pentru simplu motiv ca nu se aplica nici o cota de TVA la momentul dobandirii, deci nu intrase in vigoare codul fiscal care sa prevada TVA la tranzactiile imobiliare.
Deci, detin o casa pentru care nu am platit nici un fel de TVA. Acum vreau sa cumpar un apartament. Faptul ca am deja o proprietate, impune TVA de 24%,sau doar 5%.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:35, 10 Septembrie 2013
In cazul in care nu ati beneficiat niciodata de achizitionarea unui imobil cu TVA 5%, acum puteti opta pentru aceasta valoare a TVA, independent de faptul ca in prezent sunteti sau nu proprietarul unui imobil.
Obtiune pentru TVA 5% se face printr-o declaratie notariala data in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% la apartamente noi ieugenb ieugenb Buna ziua, Recent am cumparat un apartament , intr-un imobil nou.Conform contractului semnat , \\"vanzatorul\\" este o persoana fizica impreuna cu sotia , ... (vezi toată discuția)
Regim tva la achizitia unei noi locuinte seti seti Impreuna cu sotia, detinem o locuinta achizitionata cu TVA de 5% din 2010, dar acum, ne dorim o casa mai mare. Pentru noi, achizitia unei locuinte cu un TVA ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)