avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + partaj

Buna ziua

Din pacate cred ca si eu ( noi ) vom ajunge la divort . Avem cu sotia impreuna si o fetita de 7 ani .
Am mai multe intrebari :
- Inainte de casatorie pe numele meu aveam 2 apartamente ( casatorie in anul 2005 , cumparari apartamente in 2000 respectiv 2001 ) . In cazul divortului si partajului ce se va intampla cu cele 2 apartamente ?
- Fetita sigur va ramane cu sotia . Eu in afara de 1/4 din salariu mai sunt obligat sa si asigur fetitei locuinta sau plata chirie ?? ( Presupun , dupa cele citite in forum ca totusi , daca apartamentele am cumparat inainte de casatorie imi voi apartine in continuare si eu voi ramane si cu apartamentul in care locuim momentan )
- Sigur ca in afara de cele 1/4 din salariu voi ajuta fetita si cu alte lucruri ( bani , etc .. ) dar vreau sa stiu foarte exact ca judecatoria/tribunalul la ce ma poate obliga conform legislatiei . - fetita este nevinovata si ea este numai o victima care trebuie sa aiba o viata cat mai normala.

Astept raspunsurile Dumneavoastra

Cu respect
G
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:34, 15 Septembrie 2013
Raspunsul nu este atat de simplu.Ideal ar fi sa va intelegeti cu sotia asupra tuturor aspectelor legate de divort si partaj.Ideea este ca ,in lumina noilor prevederi ale Codului Civil, in cazul lipsei unui acord, instanta poate stabili domiciliul minorului chiar si in apartamentul dvs. proprietate personala.Parerea mea este ca veti avea nevoie de un avocat daca se ajunge in instanta.
Buna ziua,
In privinta divortului, e greu sa va dau sfaturi de impacare desi ar fi cel mai bun lucru.
In privinta bunurilor (apartamentelor) ele nu intra in masa partajabila.
In privinta pensiei, legal este 1/4 din venituri restul tine de omenie si de cat sunteti dumneavoastra dispus sa ramaneti TATAL MINOREI.
Ma bucur ca spuneti ca minora sa nu fie tarata prin instante.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Casele sunt si vor ramane proprietatea dvs. Dvs ziceti ca minora va ramane cu mama. Intrebarea e, unde ?
Daca ajungeti in instanta , mama va cere ca fetita sa locuiasca cu ea. Bun, insa se va face ancheta la locuinta mamei, are unde sta ?

Problema e ca numai eu am / am avut pe cele 2 apartemente . Ele eventual pot sa se mute la socrii mei dar cat de independenta e sotia mea sigur ca nu va muta acolo . Mai bine o sa se mute in chirie .
De accea vreau s stiu ce sanse am la partaj ca sa nu pierd pe cele 2 apartamente .
Daca vom ajunge la divort sigur ca nu ne vom intelege pe cale amiabila .

Inainte de divort vreau sa stiu foarte clar la ce sa ma astept .

Asa iarasi va astept raspunsurile Dvs in privinta acestui caz .

Cu respect
G
Nici nu se pune problema unui partaj al acelor case, insa unde va locui copilul dvs ar trebui sa va preocupe totusi. Puteti sa cereti ca fetita sa aiba locuinta la dvs, motivand ca mama nu are o locuinta stabila, poate mama se opune si va zice ca are la parinti sau sta in chirie.. sau poate nu se opune.
Cine introduce actiunea de divort, trebuie sa stie ce vrea astfel ce sa ceara. Tot acela va fi obligat sa apeleze la mediator pt a se informa despre avantajele medierii, celalalt sot va fi invitat si el la sedinta.. aveti astfel ocazia sa va intelegeti in vreun fel.
Cu mama ati discutat ?

Alte discuții în legătură

Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra locuintei in caz de divort muresan_ion muresan_ion Sotia mi-a intentat divort. Locuim intr-o casa inchiritata de la primarie pe numele meu. Sotia are un apartament mostenit impreuna cu inca 2 frati. Unul ... (vezi toată discuția)
Obtinere divort stress.lady stress.lady Buna ziua, Am sa incerc pe scurt sa va prezint situatia mea si am sa va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate sau mai exact ce ma sfatuiti sa fac: am 35 de ... (vezi toată discuția)