avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil care nu mai vrea sa stea cu mama dar e obligat!

am deschis proces pentru stabilire domiciliu minor in varsta de 13ani face 14 pe 20 octombrie,eu sunt in strainatate rezident si doresc sa locuiasca cu mine la fel si minorul.pe cale amiabila nu sa putut iar copilul este supus la tratamente conform art.25,85 si 90 din legea de protectie a copilului.doresc sa va intreb daca este o solutie de al lua autoritatea tutelara pana la definitivarea procesului?eu sunt in strainatate.lam lasat in romania la sora mea dar a venit azi si lau luat cu forța cu poliția impotriva voinței lui si plangand nu ia interesat pe poliție sa sune la protecția copilului efectiv lau luat.vreau sami raspundeți careva cat de urgent se poate si eventuale modalitați de al scoate din acele condiți.precizez ca mama lui nu are serviciu si are un minor de 5 luni din alt concubinaj si nici concubinu nu lucreaza. ASTEPT .VA MULȚUMESC DIN SUFLET
nam semnat niciun contract și doar pe jumatate de suma am un fel de chitanța.
am vorbit cu avocata și mia zis ca dureaza 2 luni cu ORDONANȚA PRESEDENȚIALA?este adevarat?daca da,inseamna ca procesul pe civil de stabilire domiciliu minor cat o sa dureze?aștept un raspuns daca poate cineva sa-mil ofere.VA MULȚUMESC
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
schimbati-va avocatul daca nu aveti incredere in el. se poate promova ordonanta presedentiala si aveti sanse .
da va mulțumesc.dar e foarte greu ca eu sunt in strainatate.nu știu daca mai pot recupera din onorariul care lam platit.am platit si niște traduceri dupa contractul de inchiriere si de munca de aici din strainatate și tot cer sa-l dea la cumnat sa-l vad prin email și tot de 1-2 saptamani ma tot amana.sincer nici nu mai știu ce sa cred,normal toate aceste documente ar trebui depuse la inceput cand o inaintat acțiunea?cred ca profita de faptul ca știe ca nu pot veni oricand de la 2000 de km. VA MULȚUMESC.
va rog daca știe cineva daca traducerile care nu sunt legalizate le ia in considerare instanța?și daca paginile care sunt la dosar nu trebuie sa conțina fiecare ștampila judecatoriei sau de registratura? VA MULȚUMESC ANTICIPAT CELOR CARE POT SA-MI DEA UN RASPUNS

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)