avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare teren

Buna ziua
Am cerut autorizatie de extindere a casei mele din ORADEA.Primaria nu mi-a dat autorizatie pana n-am fostr deacord sa cedez in favoare ei o suprafata de teren pentru largirea strazii de la latimea actuala, la o strada de 12 m latime pe dealul Oradiei.Nu inteleg nici acum de ce n-au pus aceste conditii cand mi-a dat atorizatia de constructie in anul 2002 ci ne-a lasat sa facem alimentarea cu apa , canalizare si gaz pozitionand toate aparatele de masura la limita strazii existente (pe gard),iar administratia a plantat stalpii de curent tot la limita strazii iar acum trebuie sa-i mute.INTREBARE:
poate primaria sa ma oblige sa cedez terenul pe GRATIS si tot eu sa suport cheltuielile de dezmembrare a terenului si culmea si cele notariale?.Pana nu le duc CF-ul cu teren pe numele primariei nu-mi da avaizul de punere in functiune si nu=mi inchide autorizatia cu toate ca inspectorul de zona a verificat finalizarea lucrarii si totu-i in ordine.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:20, 12 Septembrie 2013
Nu poate. Nu cunosc nicio prevedere legală care să-i permită să procedeze în acest fel.

Puteţi acţiona în contencios administrativ.
D- voastră aţi fost de acord să donaţi (aţi arătat că aţi dat în favoarea primăriei o bucată de teren pt. lărgirea străzii). Prin L.213/1998 străzile fac parte din domeniul public local . Pe această stradă s-au tras reţelele de utilităţi,
S- a făcut din partea d-voastră un act de donaţie autentificat şi există din partea Consiliului local o acceptare a ofertei de donaţie?
În caz contrar, s/au încălcat drepturile d-voastră la respectarea bunurilor cu atât mai mult cu cât nu s-a dat nici o despăgubire (cazul Burghelea-CEDO).
Un avocat !!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)
Cedare teren primariei MihaiLawyer MihaiLawyer Buna ziua, ma aflu in situatia in care trebuie sa refac un gard din lateralul casei,in momentul de fata exista un gard facut din stalpi de lemn si plasa care a ... (vezi toată discuția)
Cedare către primărie teren care este drum de servitute. pot condiționa cedarea de executarea lucrărilor de canalizare și asfaltare? CeciliaW CeciliaW Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez ... (vezi toată discuția)