avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare teren primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare teren primariei

Buna ziua, ma aflu in situatia in care trebuie sa refac un gard din lateralul casei,in momentul de fata exista un gard facut din stalpi de lemn si plasa care a fost facut in urma cu aproximativ 15 ani, in urma cu 10 ani s a turnat asfalt pe strada,nivelul strazii este mai sus decat cel al gardului, acesta s a lasat efectiv neavand nicio baza solida si practic risca sa se rupa drumul. De aceea am hotarat sa refac gardul cu sustinere de beton calumea care practic ar tine si strada,Sa ne intelegem de la inceput, drumul are aproximativ 4.5 metri latime (este o alee cu cateva casute) ideea e ca pentru autorizatia de constructie mi s-a cerut sa cedez din proprietatea mea incat sa fie disponibil 4.5m de la axul drumului, la intrebarea "Care este motivul?" mi s a raspuns ca pentru a avea loc o masina de pompieri, (sa fiu sincer pe acest drum au avut loc multe camioane care au adus lemne pentru vecini deci nu ar fi o problema ) insa la intrebarea "Si cu portunea de 2 metri si ceva pe care ar trebui sa v-o dau ce fac", raspunsul a fost "PLANTATI PANSELUTE" deci practic eu le as ceda lor aproximativ 90-100 de metri patrati din proprietatea mea pe care ar trebui sa "plantez panselute", ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu aceasta situatie?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
MihaiLawyer, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:53, 27 Februarie 2021
Studiati regulamentul de urbanism. Daca exista intr-adevar aceasta prevedere expresa (4.5 m de la axul drumului) nu aveti ce sa faceti.
poate sa ii dati in judecata, sa consolideze drumul.
Dvs va puteti reface gardul din aceleasi materiale fara sa mai cereti autorizatie.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este evident ca se intentioneaza largirea strazii la 7 m carosabil +1m +1m trotuare, probabil exista ceva in sensul asta in documentatiile de urbanism, stiu ca s-a schimbat acum ceva ani si legislatia. Mie personal mi se pare o practica abuziva, dar am vazut si in Bucuresti aceasta conditionare pentru obtinerea autorizatiei de constructie. In mod normal ar trebui expropiere contra pret, nu cedare cu titlu gratuit... parerea mea...
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
DinuX, utilizator
Cum (si-) au rezolvat problema unii. Si cum administratia ne obliga sa ,,donam" terenuri in valoare de milioane (!) de euro.
[ link extern ]
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire si constructie la minimum 12 metri de ax dj Simona_Tulbure Simona_Tulbure Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la limita construirii si imprejmuirii unui teren fara de axul drumului judetean. Am un teren imprejmuit cu gard din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie imprejmuire ginapetreus ginapetreus Buna ziua, in urma cu 13 luni am demarat procedura de obținere a unei autorizații pentru împrejmuire a proprietății (vorbim doar de un gard la stradă, ... (vezi toată discuția)