avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in urma unei succesiuni este impartita la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in urma unei succesiuni este impartita la partaj?

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie cu care ma confrunt. Parintii mei s-au hotarat sa divorteze la o varsta destul de inaintata, tata vrea sa actioneze divortul in instanta si nu vrea amiabil la notar si astfel sa se imparta tot ce au ei impreuna, insa neclaritatea mea este urmatoarea: mama a mostenit de la fratele ei, care a decedat acum 3 ani, o garsoniera si este trecuta pe numele ei (desi ea mai are 3 frati insa ei au renuntat la partea lor si ia cedat totul ei), ea se va imparti la partaj? Tata sustine ca da, se va imparti deoarece este bun obtinut in timpul casatoriei si nu a fost declarat doar pe numele ei (probabil se gandeste ca a fost obtinut in urma decesului si nu ca mostenire in timpul vietii fratelui mamei). Am mai urmarit postari pe acest site si dupa parerea mea nu s-ar imparti deoarece nu este bun dobandit/cumparat in timpul casatoriei.

Am uitat sa mentionez ca parintii mei sunt casatoriti de 30 ani iar mostenirea a intervenit in timpul casatoriei.
Parintii au renovat acea garsoniera, au mobilat-o, chiar si tata a participat la aceste lucruri, insa acest fapt s-ar considera ca el ar avea vreun drept la bun?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
crina90, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:39, 11 Septembrie 2013
nu se va impartii, deoarece este bun proriu obtinut prin mostenire ,iar partajul se va faca doar pe bunurile facute de parinti in timpul casatoriei. numai daca ar fi decedat mama , atunci ar fi primit o cota din mostenire dar copii aveau 3/4 iar tata 1/4 din acea garsoniera mostenita de mama.
Va multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca nu ar avea de ce sa se imparta, insa el tot sustine ca se va imparti.
Am uitat sa mentionez ca parintii mei sunt casatoriti de 30 ani iar mostenirea a intervenit in timpul casatoriei.

Parintii au renovat acea garsoniera, au mobilat-o, chiar si tata a participat la aceste lucruri, insa acest fapt s-ar considera ca el ar avea vreun drept la bun?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
crina90, utilizator
nu are cum sa imparta garsoniera chiar daca ar avea 100 ani de casatorie , cel mult ar putea avea drept de cranta daca poate dovedii cu acte ca a adus imbunatatiri.adica ar putea cere pretentii financiare ca a bagat bani in acea garsoniere . oricum si la acele imbunatatiri se considera ca au contribuit ambii soti deci.............
Va multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Dreptul sotiei la mostenirea sotului tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o problema.Parintii sunt casatoriti de aproape 30 ani.Cand s-au casatorit,tata a venit cu propunerea de a locui in casa parintilor lui deoarece ... (vezi toată discuția)
Are dreptul sotul sa ma dea afara din garsoniera dobandita de el prin testament ? cristinasor cristinasor Buna ziua, Dupa o obisnuita cearta cu sotul meu, bineninteles cu violenta fizica si verbala din partea lui, i am spus ca o sa divortez fiindca imi chinuie ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri se pot cere la partaj? lmankml lmankml Buna ziua. Am intentat de curand divort sotului meu si acesta doreste partaj. Pe numele meu este un teren si el sustine ca poate cere despagubiri pentru ... (vezi toată discuția)