avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are dreptul sotul sa ma dea afara din garsoniera ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are dreptul sotul sa ma dea afara din garsoniera dobandita de el prin testament ?

Buna ziua,

Dupa o obisnuita cearta cu sotul meu, bineninteles cu violenta fizica si verbala din partea lui, i am spus ca o sa divortez fiindca imi chinuie in special fetita de 3 anisori care este nevoita sa il tina de mainai de fiecre data. Eu lucrez in Bucuresti unde anul trecutin august a mostenit el o garsoniera de la un unchi pe care l-am ingrijit cu drag amandoi. Acum el nu imi mai da voie sa locuiesc in aceea garsoniera care s-a renovat si mobilat pe banii mei,cu scopul de a a a duce fetita in Bucuresti de anul acesta la gradi. Fetita este ingrijita de paraintii mei de la 1 anisor decand m-am reintors eu la servici. Spuneti mi are dreptul sa nu ma lase sa intru in casa si mai ales sa schimbe incuietoarea de la usa ca sa nu mai pot intra, atata timp cat inca suntem casatoriti ?

Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 14:39, 28 Ianuarie 2012
Daca este locuinta familiei si aveti si dvs domiciliul acolo nu are dreptul.
Imobilul este bun propriu. Totusi, daca ambii soti locuiesc acolo puteti sa inscrieti apartamentul drept locuinta familiei in cartea funciara.

Aveti de asemenea un drept de creanta pentru imbunatatirile facute in imobil.
Bunurile mostenite, sunt bunuri proprii ale celui care le mosteneste si nu sunt partajbile.
Renovarea si mobilierul sunt contributii comune ale sotilor in timpul casatoriei.. se calculeaza, se impart la 2, se tine cont de contributia fiecaruia la nevoile familiei ..
1). In ceea ce priveste violenta fizica/verbala, se poate face plangere ;
2). Ca si proprietate, garsoniera este bun propriu al sotului, ( efectul juridic se produce in caz de divort/partaj), insa reprezinta la acest moment o locuinta de familie, altfel spus o locuinta comuna a sotilor, pe cale de consecinta sotul poate fi obligat la respectarea dreptului locativ pe care il aveti la acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, numele meu este daniela am 26 de ani. eu și soțul ... Moldoveanu Dana Moldoveanu Dana Bună ziua, numele meu este Daniela am 26 de ani. Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 5 ani de zile, dintre care de aproape 2 ani suntem separați ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in timpul divortului nefinalizat Monela Monela Buna seara,numele meu este Monica si am nevoie de ajutorul dvs.Sunt in proces de divort cu sotul meu,am avut deja prima infatisare la judecatorie,insa nu putem ... (vezi toată discuția)
Drepturile soțului care a părăsit locuința Jokera Jokera Dacă sunt in divorț cu sotul,el a plecat de acasa,eu locuiesc cu copilul in apartamentul,bun comun cu sotul,el are voie sa intre in casa in absenta noastra ... (vezi toată discuția)