avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura in Euro
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura in Euro

Buna ziua!

Colaborez cu o companie din alta tara pentru servicii traduceri...Am completat o factura pentru ei in care am scris echivalentul in lei a sumei in euro si doar ce mi-au trimis un e-mail in care au intrebat daca pot trece suma in euro pe factura...
Am voie sa anulez factura aceasta si sa completez alta cu suma in euro? Este legal?
Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: RebekkaZ , utilizator 14:34, 11 Septembrie 2013
Buna ziua,

Puteti sa inlocuiti/refaceti factura respectiva pastrand datat si numarul de ordine, inscriind in ea sumele in euro si cele in lei specificate initial. In ce priveste inscrierea sumelor in euro, potrivit art.155, alineatl 22 din CF,
sumele indicate pe factură se pot exprima în orice monedă cu condiția ca valoarea TVA colectată să fie exprimată în lei. În situaţia în care valoarea taxei colectate este exprimată într-o altă monedă, aceasta va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1

Nu vad de ce ar trebui sa o anulati. Anularea presupune recuperarea exemplarului transmis catre client. Inteleg ca va solicita numai inscrierea sumelor in euro.

Numai bine
Modalitatea de transmitere a facturii a fost scanarea, clientul locuind in Polonia. Asadar, factura originala inca se afla la mine. Din cate spuneti, pot completa factura pe care este scrisa suma de "....lei" cu "reprezentand, ... euro", si o pot transmite din nou. Sper ca am inteles bine...
Inscrieti pe factura respectiva sumele atat in euro cat si in lei. Nu este nevoie sa emiteti o noua factura sau sa o anulati pe cea initiala.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura incompleta ContSters83715 ContSters83715 daca un client da banii dar refuza sa primeasca si sa dea detalii pentru factura si chitanta si nu stim decat numele si prenumele , cum procedam la ... (vezi toată discuția)
Probleme facturare - litigiu transport davidc davidc Buna ziua, As dori sa expun o problema legata de un transport de marfa. Acum o saptama firma de transport la care sunt administrator a efectuat un ... (vezi toată discuția)
Export elvetia baloo999 baloo999 Trebuie sa producem si sa exportam pentru un client persoana juridica - in Elvetia - un articol care cuprinde marfuri provenite din Romania si C.E. Suma ... (vezi toată discuția)