avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate eliberare diplome catre fost angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate eliberare diplome catre fost angajat

Buna ziua,

As vrea sa stiu care este temeiul juridic de care m-as putea folosi pentru a ajuta un fost angajat (concediat din motive neimputabile lui) sa intre in posesia diplomelor de calificare pe care le-a obtinut pe perioada angajarii? este vorba de niste certificari destul de scumpe pentru care compania a platit si care pe el l-ar ajuta pe viitor. Doar ca politica firmei interzice eliberarea diplomelor catre fosti angajati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elennaraluca , utilizator 09:18, 13 Septembrie 2013
Poate sa mearga la firma unde a sustinut cursurile si sa solicite un duplicat sau poate actiona in instanta fosta firma angajatoare, pentru ca aceasta refuza sa ii remita documente personale. Faptul ca firma a platit cursurile nu are relevanta si nu motiveaza acest refuz.
Multumesc frumos. Asta am si discutat cu fostul angajat...mi-a spus ca daca nu i le trimitem be actioneaza in instanta. Pe de alta parte in afara de art 8, al a din HG 500/2011 unde se precizeaza ca angajatorul este obligat sa elibereze copii ale documentelor existente la dosarul de personal, nu am mai gasit niciun temei legal de care sa ma folosesc in fata sefilor mei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va supun atentiei urmatoarea speta: fratele meu a absolvit universitatea ... Oana1812 Oana1812 Va supun atentiei urmatoarea speta: Fratele meu a absolvit Universitatea de Stiinte Agronimice si Medicina Veterinara, -absolvent al Facultatii de Inginerie ... (vezi toată discuția)
Diplome in original retinute de angajator Mirabela07 Mirabela07 Buna ziua! De curand mi-am dat demisia si am plecat de la un job la care am stat 3 ani si unde am facut 4 cursuri de specializare platite de firma. La ... (vezi toată discuția)
Diploma pierduta ADRIANA CALIN ADRIANA CALIN Buna ziua , va rog am nevoie de un raspuns competent ! In 2005 sotul meu a facut un curs pentru functia de agent paza si garda de corp autorizat de ... (vezi toată discuția)