avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune 12 frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune 12 frati

Am fost 12 frati la parinti, parintii nostrii au decedat in urma cu 5 respectiv 3 ani. 9 din cei 12 frati au renuntat la dreptul de mostenire la ceea ce se cuvenea din partea de mostenire (case, terenuri), prin declaratii notariale, urmand ca aceste imobile si terenuri sa revina catre 2 frati. Un singur frate din cei 12 tergiverseaza sa renunte la dreptul sau de mostenire, acesta nici nu se afla in tara de peste 10 ani (si pe motiv ca in Franta, tara unde s-a stabilit in urma cu aproximativ 10 ani nu sunt notari ca sa poata trimite documentul legalizat de renuntare la mostenire, nu ia o pozitie in vre-un fel). Intrebarea este ce termen se aplica pentru invalidarea fratelui din Franta ca mostenitor in situatia in care acesta nu face nici-un demers pentru a cere sau renunta la dreptul de mostenire (care oricum este simbolic, imobilele si terenul nefiind vandabile). Ce demersuri trebuiesc facute pentru finalizarea cesiunii in favoarea celor 2 frati ramasi ``in cursa pentru succesiune``. Din motivele susmentionate, nu se pot reface contractele de utilitati publice pentru imobilele ce au apartinut parintilor, la care 9 frati au renuntat la dreptul de mostenire in favoarea a 2 frati, si unul singur nu a luat inca nici-o pozitie, desi au trecut 3 ani de la decesul ultimului parinte. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:18, 22 Martie 2009
Va puteti prevala de faptul ca nu a acceptat mostenirea in termenul legal de 6 luni de la deschiderea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Marian_Marian10 Marian_Marian10 Buna ziua Tatal meu a decedat si doresc sa fac succesiunea. La data decesului era casatorit cu mama ( care traieste) si eu mai am un frate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren mostenit mihaelachir mihaelachir Buna ziua, Acum ceva timp, dupa moartea parintilor, am mers la un notar cu fratele meu pentru a-i ceda toate pamanturile pe care le aveam impreuna mostenire ... (vezi toată discuția)
Mostenire angelax angelax Suntem 4 frati din care 2 sunt bolnavi si nu au discernamant. Mama noastra a decedat anul acesta, am facut demersurile pt a fi curator la cei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)