Acum ceva timp, dupa moartea parintilor, am mers la un notar cu fratele meu pentru a-i ceda toate pamanturile pe care le aveam impreuna mostenire de la parinti, cu conditia ca unul dintre terenuri pe care il cultiv de mai bine de 10 ani sa ramana al meu. Problema este ca aceasta cerinta a mea a fost doar verbala, de fata cu notarul si fratele meu. Acum fratele meu vrea sa vanda toate terenurile, notarul la care am facut intelegerea nu vrea sa mai recunoasca nimic iar eu raman fara terenul pe care l-am cultivat si inca il cultiv si pe care ne-am inteles sa mi-l lase mie, in schimbul tuturor celorlalte terenuri pe care i le-am cedat. Intrucat suntem 3 frati, la fel a procedat si cu celalalt frate, l-a pus sa semneze ca-i cedeaza toate terenurile. Aceste intelegeri la notar au avut loc in zile diferite, fara martori (doar noi trei, eu, fratele si notarul). Exista vreo solutie legala prin care sa mai pot rezolva ceva? Va multumesc anticipat!
Sper ca eu am inteles bine. Dvs ati fost la notar in vederea succesiunii, iar acolo ati renuntat la mostenire. Din cate cunosc eu ( este cazul meu , concret, acum 6 ani ) renuntarea nu se face in favoarea unui mostenitor. Se renunta , pur si simplu, iar masa succesorala este impartita, la ceilalti mostenitori. Probabil ca si celalalt frate a renuntat la mostenire, iar fratele care vrea sa vanda a ramas singurul mostenitor, fiind singurul care are certificat de mostenitor. In felul acesta poate dispune de bunurile mostenite dupa bunul plac. |Daca a existat o intelegere verbala puteti incheia cu fratele care a mostenit un act de vanzare-cumparare, sau acesta sa va doneze terenul de care faceti vorbire. Aici e vorba numai de intelegere amicala, nu de lege.
Dezbatere mostenire
mine58
Au decedat ambii parinti ,nu s-a dezbatut mostenirea, suntem doi frati si noi ne-am inteles asupra impartiririi bunurilor dar conform legii trebuie sa ... (vezi toată discuția)