Am cumparat un imobil cu legea 112/1995 si in 2009 mi s-a desfiintat contractul de vanzare-cumparare. Am obtinut in instanta o hotarare definitiva prin care noul proprietar era obligat sa incheie cu mine un contract de inchiriere cf. art. 6, din OUG 40/99. I-am trimis acestuia mai multe notificari prin care ii solicitam sa incheie un contract de inchiriere, dar acesta a refuzat deoarece el dorea o suma foarte mare drept chirie, in conditiile in care venitul meu era de 875 ron si sotia era casnica. I-am trimis o noua notificare in aprilie 2012, prin care l-am instiintat ca sunt dispus sa-i predau imobilul, dar nu am ajuns la o intelegere. In aprilie 2013 mi-a deschis un alt proces pt chiria din 2009 incoace pt casa+terenul aferent. Mentionez ca nu am folosit terenul, iar el nu a venit sa-l ia in primire. In august 2013 i-am predat imobilul, iar pt chirie a ramas sa ne judecam. Totodata, in data de 01/11/2013 hotararea prin care era obligat sa incheie contractul se va prescrie. Nu am platit deloc chirie din cauza refuzului acestuia de a incheia un contract cu mine. Am urmatoarea nelamurire : proprietarul ma poate obliga la plata retroactiva a chiriei in conditiile in care a refuzat sa incheie un contract de inchiriere pt casa, iar terenul nu a mai fost folosit din 2009 ?
Nu am locuit abuziv in locuinta din vina mea,actualul proprietar nu a dorit sa incheie contact de inchiriere cf OUG nr 40/99 asa cum instanta l-a obligat.
Oug 40/1999
fgs
prin respectiva ordonanta de trista amintire (au trecut 10 ani!) s-au prelungit anumite contracte pe o perioada de 5 ani. in cuprinsul legii 10 s-a facut ... (vezi toată discuția)