avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie OUG 40/99
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie OUG 40/99

Buna ziua,

Am cumparat un imobil cu legea 112/1995 si in 2009 mi s-a desfiintat contractul de vanzare-cumparare. Am obtinut in instanta o hotarare definitiva prin care noul proprietar era obligat sa incheie cu mine un contract de inchiriere cf. art. 6, din OUG 40/99. I-am trimis acestuia mai multe notificari prin care ii solicitam sa incheie un contract de inchiriere, dar acesta a refuzat deoarece el dorea o suma foarte mare drept chirie, in conditiile in care venitul meu era de 875 ron si sotia era casnica. I-am trimis o noua notificare in aprilie 2012, prin care l-am instiintat ca sunt dispus sa-i predau imobilul, dar nu am ajuns la o intelegere. In aprilie 2013 mi-a deschis un alt proces pt chiria din 2009 incoace pt casa+terenul aferent. Mentionez ca nu am folosit terenul, iar el nu a venit sa-l ia in primire. In august 2013 i-am predat imobilul, iar pt chirie a ramas sa ne judecam. Totodata, in data de 01/11/2013 hotararea prin care era obligat sa incheie contractul se va prescrie. Nu am platit deloc chirie din cauza refuzului acestuia de a incheia un contract cu mine. Am urmatoarea nelamurire : proprietarul ma poate obliga la plata retroactiva a chiriei in conditiile in care a refuzat sa incheie un contract de inchiriere pt casa, iar terenul nu a mai fost folosit din 2009 ?

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
Mariana718, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana718 , utilizator 23:03, 12 Septembrie 2013
da!
va poate obliga la plata contravalorii lipsei de folosintaa a imobilului pt perioada in care ati locuit in imobi fara titlu-contract, adica abuziv
Nu am locuit abuziv in locuinta din vina mea,actualul proprietar nu a dorit sa incheie contact de inchiriere cf OUG nr 40/99 asa cum instanta l-a obligat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 40/1999 fgs fgs prin respectiva ordonanta de trista amintire (au trecut 10 ani!) s-au prelungit anumite contracte pe o perioada de 5 ani. in cuprinsul legii 10 s-a facut ... (vezi toată discuția)
Termen contract inchiriere pe oug 40/1999 guyzmo guyzmo Pentru un imobil retrocedat prin dispozitie de primar pe data de 15/10/07 punerea in posesie s-a facut pe 1/11/07 si acum trebuie notificat chiriasul - care ... (vezi toată discuția)
Spete admiterea actiunii in evacuarea chiriasului bazat pe inaplicabilitatea oug 40/1999 Corina Capotã Corina Capotã Am initiat acest topic in speranta ca aveti spete in ceea ce priveste admiterea acţiunilor în evacuarea chiriaşilor bazat pe inaplicabilitatea prevederilor ... (vezi toată discuția)