avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

buna ,sotia mea este in concediu pt cresterea copilului care se termina peste o luna,poate intra in somaj dupa aceea? intrucat unde lucra sa restrans activitatea .Am intrebat patronul si mia zis ca nu are dreptul la somaj daca nu lucreaza citeva luni dupa concediu crestere copil, la lucru nu se poate intoarce intrucat s-au restrans posturile ,ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:36, 13 Septembrie 2013

Nu trebuie sa lucreze cateva luni, ci inainte de terminarea CIC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, pentru ca pe periada CIC ati avut contractul individual de munca suspendat .
In conditiile in care angajatorul si-a restrans activitatea si locul de munca al dvs. a fost desfiintat, atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
In acelasi timp, angajatorul trebuie sa va acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare, timp in care veti merge la serviciu si veti fi remunerata, si apoi sa emita decizia de concediere.

1. Daca o concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) poate beneficia de indemnizatie de somaj.

2. In adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26) se vor trece 12 luni de stagiu de cotizare la somaj formate din perioada lucrata dupa terminrea CCC (preavizul) si completat (pana la 12 luni) cu lunile de dinainte de a intra in conecdiul d sarcina si apoi in CCC.

3. Asadar angajatorul nu are dreptate, ea va beneficia oricum de indemnjzatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc madymic madymic Buna ziua. Sunt in concediul de crestere copil pana la varsta de 2 ani. (pana pe 31 octombrie 2013) si beneficiez de indemnizatie. Voiam sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Buna ziua, Mamele care au stat in concediu de crestere copil de 2 ani beneficiaza de indemnizatie de somaj daca angajatorul nu le poate reincadra si are un ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil razvi10 razvi10 Buna seara,pe 6 octombrie am iesit din concediu crestere copil 2 ani,acuma va intreb:mai pot depune dosar de somaj daca am terminat prenatalu de 1 luna si 2 ... (vezi toată discuția)