avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adresa sau convocare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adresa sau convocare ?

"nr....Catre, d-na....., subscrisa SC.... ,cu sediul social in...., avand punct de lucru si adresa de corespondenta in....,reprezentata legal prin dir.ex.ec....., ca urmare a referatului din data de 15.05.2013, prin prezenta sunteti convocata ca in termen de 5 zile de la data primirii prezentei sa va prezentati la adresa punctului de lucru si adresa aleasa ptr corespomdenta, Departament Resurse Umane, orele 08:30-14:00 in vederea clarificarii situatiei profesionale, avand in vedere faptu la ca incepand cu data de 09.05.2013 figurati ca nemotivata la serviciu, fara ca pentru aceasta perioada sa anuntati sau sa prezentati inscrisuri care sa va justifice absentele nemotivate inregistrate la locul de munca.
Precizam ca , neprezentarea dvs. la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna, dupa caz desfacerea contractului de munca, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Director ...semnatura ( fara numele in clar) si stampila societatii"
Reprezinta aceasta adresa o convocare la comisia de disciplina in intelesul dat de art 251 lit b din codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:07, 29 Iulie 2013
Este vorba despre convocarea la cercetarea disciplinara?
Am reprodus intocmai continutul actului administrativ pe care societatea il considera convocare la cercetarea disciplinara prealabila. Intrebarea era chiar aceasta: intruneste acest act conditiile de forma prevazute de art 251 lit b din codul muncii?
In opinia mea, acest act nu este o convocare la comisia de disciplina.

Practica judiciara si doctrina au decis ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)



Eu zic ca documentul este convocare la sedinta de cercetare disciplinara.
Am subliniat in continuare elementele obligatorii pe care trebuie sa le contina o convocare si care se regasesc (toate) in acest document.
Nu e tocmai ok acel "in termen de 5 zile", era mai bine sa fie o data si o ora clare, dar chiar si asa documentul pastreaza caracteristicile esentiale ale unei convocari, iar data sedintei este determinabil
Fapta ce se va cerceta este descrisa complet, in opinia mea. La absente nemotivate nu ai ce sa adaugi in plus.
Lipsa numelui scris olograf in clar este irelevanta.

stelarman a scris:

"nr....Catre, d-na....., subscrisa SC.... ,cu sediul social in...., avand punct de lucru si adresa de corespondenta in....,reprezentata legal prin dir.ex.ec....., ca urmare a referatului din data de 15.05.2013 (indicatie ca exista o reclamatie de la care s-a initiat cercetarea), prin prezenta sunteti convocata ca in termen de 5 zile de la data primirii (data) prezentei sa va prezentati la adresa (locul) punctului de lucru si adresa aleasa ptr corespomdenta, Departament Resurse Umane (biroul / sala de sedinta), orele 08:30-14:00 (ora) in vederea clarificarii situatiei profesionale, avand in vedere faptu la ca incepand cu data de 09.05.2013 figurati ca nemotivata la serviciu, fara ca pentru aceasta perioada sa anuntati sau sa prezentati inscrisuri care sa va justifice absentele (obiectul sedintei) nemotivate inregistrate la locul de munca.
Precizam ca , neprezentarea dvs. la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna, dupa caz desfacerea contractului de munca, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile. (exact partea finala din art.251, inareste convingerea ca este o cercetare disciplinara)
Director ...semnatura ( fara numele in clar)si stampila societatii"


Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
smeagull, utilizator
In adresa respectiva nu este prevazut obiectul convocarii . Acesta nu poate fi clarificarea situatei profesionale ci cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara rak0770 rak0770 Unui salariat i s-a trimis adresa acasa sa se prezinte pentru a da nota explicativa pentru absente nemotivate. Plicul a fost returnat, el nemailocuind la ... (vezi toată discuția)
Convocare legalã sau nelegalã? 1984a 1984a Bună seara. Vreau să va cer părerea cu privire la următoare convocare de cercetare prealabilă, dacă a fost întocmită corect sau nu: ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)