avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curator pentru bunica?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curator pentru bunica?

Buna ziua. Ma numesc Claudia Jarca si am o problema pe care nu stiu cum s-o rezolv. Va rog frumos sa ma ajutati daca stiti cumva rezolvarea acestei probleme.
Mama tatalui meu (bunica mea), are 80 de ani si este bolnava de Alzeimer. Nu isi mai aminteste nimic, nici macar unde locuieste. Acest lucru este o mare probleme pentru ca trebuie supravegheata tot timpul. Pana acum supravegherea a fost posibila intrucat avea grija de ea mama mea. Dar nu se mai poate deorece a murit pe 8 martie 2009, iar tatal meu nu poate avea grija de ea. Trebuie spalata, sa i se faca mancare , lucru care nu poate fi facut de un barbat. As vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa ocroteasca astfel de cazuri, care sa oblige autoritatile sa ii ofere un loc intr-un camin de batrini acolo unde poate fi ingrijita asa cum merita o femeie batrana si bolnava cum este mamaia mea. Mentionez ca are pensie.
Astept un raspuns, daca stie cineva, pe mail claudiajarca1977@yahoo.com sau claudia.jarca@asirom.com.ro .
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
O zi buna,
Claudia Jarca
Cel mai recent răspuns: CLAUDIA JARCA , utilizator 16:59, 23 Martie 2009
da, pe calea instantei, ea poate fi trecuta sub curatela.
MULTUMESC FOARTE MULT.
as vrea sa stiu daca se poate ce inseamna acest lucru si daca presupune cumva sa pot obliga intr-un fel sau altul autoritatile locale la implicarea in acest caz social. adica la gasirea unui loc intr-un astfel de camin pentru batrani.
Puteti solicita punerea sub interdictie si apoi numirea unui tutore , care va putea actiona in numele persoanei, inclusiv prin internarea intr-o institutie specializata, camin de batrini . Din pacate nu aveti un instrument legal de a obliga o autoritate publica in sensul in care doriti dvs. Insa, exista asemenea camine pentru persoane cu afectiuni grave, unde va puteti adresa pentru a fi internata.
inca o data multumesc celor care mi-au raspuns si le doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)
Furt si /sau inselaciune Veverila2016 Veverila2016 Buna ziua doamnelor,domnilor, Cazul meu pe scurt se refera la tatal meu care a fost internat la un camin de batrani privat incheindu se contract de prestari ... (vezi toată discuția)