avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu un raspuns:

este legal ca un angajator sa impuna o limita de varsta pentru un job publicat intr-un ziar ? anuntul suna in felul urmator : operator pc pentru introducere si verificare baze de date clieti.

in ziar nu este trecuta o limita de varsta, acest lucru ti se comunica sub forma de intrebare la telefon, asa zisul plafon impus de aceasta firma este maxim 30 de ani.

Persoanei care a raspuns la telefon i-am comunicat ca am 45 de ani, ca in momentul de fata sunt in somaj, raspunsul a fost : si daca va programez la un interviu tot o sa va refuzam pe acelasi principiu : ati depasit limita de varsta....
M-am revoltat si i-am raspuns ca nu inteleg si nu sunt de acord cu aceasta cerinta ca pur si simplu mi se pare discriminare. Insistand .. am primit raspunsul ca fac parte din alta generatie.

oare este legal ? este corect ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 16 Septembrie 2013
Aveti vreo dovada ca ati fost refuzat pe motiv de varsta?

Muntumesc pentru raspunsuri,
nu am o dovada ca am fost refuzata pe motiv de varsta, pentru ca nu mi-am luat astfel de "masuri", repet, sunt in somaj, am o vechime in campul muncii de 28 de ani, am varsta de 45 de ani, si imi caut un loc de munca. Pe viitor probabil ca am sa iau si acest aspect in calcul cand voi merge la un interviu, sau voi suna pentru un potential job, voi devenii un mic inspector pe teren. Dar nici nu pot sa fiu de acord ca cei de varsta mea sa fim din start "descalificati" din motive puerile.
Am spus si repet am datele de contact ale acestei firme, oricine vrea sa verifice aspectul semnalat de mine a poate face.
Daca nu aveti dovezi , cam greu sa obtineti o sanctionare a acelui angajator.
:help:
eu de una singura nu am cum sa ma lupt cu o astfel de ilegalitate, din acest motiv am apelat la ajutorul dumneavoastra semnaland acest abuz.

Forumul Avocatnet.ro nu are cum sa va ajute mai mult , decat prin a va da anumite sfatruri, idei sau pareri cu privire la solutionarea problemei cu care va confruntati.

Semnalarea unor astfel de abuzuri o puteti face la :
- CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
[ link extern ] /

[ link extern ] /

- Inspectia Muncii . Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz angajare mirelam_d mirelam_d Buna ziua, Am o mare problema si, poate, o mare suparare !!! In anul 2011, in urma unui divort urat de fostul meu sot am ramas fara slujba(am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale edithtu edithtu nu stiu cui sa ma adresez pentru plata preferentiala a salariilor practica curenta a angajatorului meu existand discrepante salariale foarte mari. am facut ... (vezi toată discuția)
Job pentru cetatenii straini adno adno buna ziua! sunt casatorita cu cetatean strain non UE de 3 ani,detine:O permis de sedere valabil pe 2 ani , locuim in tara si am intampinat problema de a nu il ... (vezi toată discuția)