Buna ziua
Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult)
O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ca partea adversa(adica eu) nu a raspuns invitatiei la sedinta de informare.
Eu nu am primit nici o invitatie, mediatoarea spune ca m-a sunat(nr.de telefon la care a sunat nu era al meu) si a trimis si prin posta o invitatie dar eu nu am primit-o.
In aceste conditii se poate spune ca eu nu am raspuns invitatiei?
Mediatoarea avea obligatia, cf.legii, sa trimita si o a 2a invitatie?
Procesul verbal a fost incheiat in 21 a lunii iar reclamantul i s-a adresat in 13 a aceleiasi luni.Nu este un timp prea scurt?
Ce pot face eu deoarece vreau sa ajung la mediere.
Nici nu stiti cat de mult va multumesc celor care imi raspundeti.
Multumesc foarte mult pentru raspuns,
ma intelege cineva si pe mine.
Scrisoarea cu invitatia a fost trimisa prin posta romana, am verificat la oficiul postal.Deci, a sosit la posta in 16, atunci au trimis si avizul catre mine, pe care nu l-am primit, si cei de la posta au trimis plicul inapoi in data de 26.Procesul varbal s-a incheiat in 21.Cum stia atunci mediatoarea ca nu am primit plicul?
Mi se pare mie sau este rea credinta si rea intentie din partea mediatoarei?
Probabil a eliberat procesul verbal in data de 21 pentru ca dvs.nu v-ati prezentat si probabil celalata parte nu a mai dorit sa va transmita si a doua invitatie ulterior primind plicul retur nedesfacut.
Cu stima.
trebuie sa angajez un avocat acum, cand fac intampinarea, sau pot sa platesc separat acest serviciu iar contractul cu avocatul sa il fac dupa stabilirea primului termen de judecata, pentru ca abia atunci trebuie sa prezinte mandatul de reprezentare de la mine,(poate pana atunci ajungem la mediere si nu va mai fi proces).
Stie cineva cat costa angajarea unui avocat pentru un proces?
Despre onorarii nu veti afla raspunsul pe acest forum, trebuie sa discutati direct cu un avocat. Oricum, onorariile sunt in raport cu natura si complexitatea cauzei, precum si cu notorietatea sau capacitatea avocatului, nu putem discuta despre un nivel general.
E insa greu de presupus ca veti gasi un avocat dispus doar sa va redacteze intampinarea si nici nu ar fi recomandat, e bine sa fie gandita de la inceput si urmata consecvent o strategie raportata la speta dumneavoastra.
Chiar si in cadrul procedurii de mediere puteti fi asistata de un avocat. Mediatorul nu are voie sa consilieze partile cu privire la aspectele juridice implicate.