avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pe baza dovezilor gasite pe net: blog si/sau ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pe baza dovezilor gasite pe net: blog si/sau fotografii

Buna ziua,

De curand m-am lovit de "Ordonanta de Urgenta OUG Nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice ACTUALIZATA".

Fac parte dintr-o comunitate de oameni, iubitori de natura si sport in natura, care iesim la munte in fiecare weekend.

Conform ordonantei de mai sus, singura activitate permisa in ariile protejate, indiferent de natura acesteia, este ocuturismul pe poteci marcate. Ori noi obisnuim sa practicam trailrunning, MTB, schi de tura, freeride, alpinism, escalada, etc.

Amenzi usuratoare ne putem lua pentru incalcarea acestor reguli, minim 3000 lei.

Majoritatea dintre noi, dupa o astfel de tura obisnuim sa postam public pe internet articole de blog, fotografii si/sau filmulete.

Intrebarea mea este: Ar fi posibil ca agentii constatatori sa incheie procese verbale de contraventie utilizand fotografii sau articole de blog??

Alte discuții în legătură

Inselaciune in contract? statul trebuie să răspundă penal? neamtu 2 neamtu 2 In anul 2009 am semnat un proiect cu fondurii europene prin programul PNDR ! În acest contract contract Guvernul României cât și Comisia Europeană s-au ... (vezi toată discuția)
Expropiere sau spoliere ? neamtu 2 neamtu 2 În anul 2009 mi-a fost aprobat de autoritățile române și de Comisia Europeană un proiect cu fonduri europene . Fiind vorba de o pensiune în Delta ... (vezi toată discuția)
Ce mod de organizare sa alegem? kxy kxy Buna ziua, Am incercat sa gasesc raspuns la o intrebare care tine de partea juridica/legi, etc si n-am reusit sa ajung la o concluzie cu ajutorul ... (vezi toată discuția)