avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubiri RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubiri RADET

Buna ziua,

Prin subsolul blocului unde locuiesc, trec doua conducte magistrale apartinand RADET. Vreau sa va intreb daca pot solicita RADET-ului ( in numele Asociatiei de Proprietari ) despagubiri.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:35, 20 Septembrie 2013
Asta-i foarte bine daca puteti realiza distributia ”pe orizontala”, chiar va felicit ca ati reusit aceasta isprava. Inseamna ca blocurile sunt relativ noi, ca la cele vechi este mai greu. In fine si care ar fi problema ca totusi aceste tevi verticale vor trebui sa intre pe undeva in bloc. Doriti sa vina furnizorul sa faca niste sanțuri pe langa bloc (canale termice), sa sparga peretii blocului si mai ce? Poate veniti cu amanunte, ca sa intelegem si noi ce este cu aceste despagubiri pe care intentionati sa le primiti de la RADET. Poate faceti un troc, adica pemiteti RADET-ului sa treaca cu tevile prin subsol si sa nu va mai coste nimic agentul termic, sau ma rog, sa negociati un anumit procent din costurile cu incalzirea. Iaca o treaba buna la care nu prea m-am gandit ca se poate realiza! Cred ca ”merge” smecheria si la ApaNova, la E-on... nu cred ca tine la cei cu salubritatea, dar este loc!
Magistralele RADET-tului care trec pe acolo mai alimenteaza si alte blocuri ?. Ca daca sunteti numai dvs. clientul abonat... furnizorul poate sa isi ia jucariile, sa ramaneti cu ochii in soare.
Magistralele alimenteaza si alte blocuri din cartier. Doresc ca cei de la RADET sa suporte cheltuielile privind realizarea traseelor de tevi pe scarile blocului si in apartamente precum si costurile gigacalorimetrelor respectiv a apometrelor. Intr-un final RADET-ul nu pierde nimic deoarece o contorizare individuala ar forta rauplatnicii sa isi plateasca facturile la zi ( altfel raman fara caldura, apa calda ), ci din contra au numai de castigat. In acest fel si proprietarii ar fi multumiti deoarece ar exista o contorizare corecta a consumurilor ( cu aparate de masura si control agreate de catre Institutul de Metrologie ).
@VladimirC
Aveti "potential",cred ca puteti si mai mult daca va fortati putin !
VladimirC a scris:

Despagubirile ar fi in obligarea celor de la RADET sa suporte cheltuielile privind contorizarea energiei termice si apa calda in mod individual. Cred ca ar fi mai rezonabila aceasta cheltuiala pentru ei decat mutarea coloanelor magistrale.

Aveti dreptate ca i-ar costa mai putin sa va realizeze contorizarea individuala decat sa-si mute magistrala. Aceasta ar avea logica daca ar fi obligati de cineva sa-si mute magistrala iar dumneavoastra le-ati oferi cealalta varianta. Ori nu cred ca cineva poate sa oblige furnizorul sa-si mute magistrala. Asa ca, logic, nu puteti sa "veniti in ajutor" cu varianta de contorizare individuala.

Alte discuții în legătură

Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
Desfiintare tevi apartinand radet ndb ndb Buna ziua, Asociatia in care sunt membru nu mai beneficiaza de serviciile RADET din ianuarie 2010, intrebarea mea este urmatoarea: putem desfiinta tevile ... (vezi toată discuția)
Proprietar tevi subsol bloc eubogdan eubogdan as vrea sa aflu cine este de drept proprietar pe tevile de apa calda si caldura din subsolul blocului, in conditiile in care niciun proprietar din bloc nu mai ... (vezi toată discuția)