avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica exterior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica exterior

Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie individuala si trebuie sa platesc o expertiza energetica a blocului -o avere....de 2 ani ma confrunt cu mucegai ,blocul meu abia in 2015 intra n programul de reabilitare termica,deci eu sunt infranata de ins statului sa nu fac nimic in folosul meu.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:04, 20 Septembrie 2013
johnpescar a scris:
exista un curent de aer ascendent care..

Un curent de aer ascendent se invecineaza intotdeauna cu un curent de aer descendent. De regula curentul de aer ascendent se formeaza deasupra suprafetelor inchise la culoare care degaja caldura in urma incalzirii acestora de la soare. Aerul ce este in contact cu aceste suprafete se incalzeste si urca formand curentul ascendent care, in anumite conditii de umiditate, poate duce la formare norilor de timp frumos numiti "cumulus".
Asa ca daca stati la etajul 4, puteti inunda toti vecinii, chiar si pe cei de deasupra, pentru ca acesti curenti ascendenti pomeniti de @johnpescar absorb umiditatea.
Puteti inunda si cu:beer:

Mai depinde si la etaj stati. Oricum, ar trebui sa determinati pe toti vecinii de pe coloana dvs., adica cei care stati pe colt - si care, cred ca sufera din pricina mucegaiului - sa izolati peretele exterior de sus pana jos, acum cat main este vremea buna. Nu va trebuie autorizatie, dar trebuie sa aveti acceptul as. prop. (de principiu).
Daca acest lucru nu se poate face, izolarea se poate face si prin interiorul apartamentului. Pentru acest lucru trebuie sa aduceti pe cineva care intr-adevar se pricepe la aceste lucrari. Peretii interiori vor fi foarte bine degajati de tencuiala veche - imbibata in mucegai, se face un puternic tratament antimucegai, se usuca bine peretele, i se aplica un start special de izolare impotriva umezelii, apoi se face izolarea cu polistiren expandat sau alt material (poate fi vata minerala). De obicei, peste statul termoizolant se aplica placi de rigips care apoi vor fi tencuite si finisate. Cum spuneam, aceasta lucrare se va face de catre meseriasi specializati in acstfel de lucrari. Oricum, chiar daca peste cativa ani se va efectua si lucrarea de termoizolare exterioara, cea interioara va va proteja in plus fata de efectele temperaturii exterioare.
Spor la treaba!
Peretii interiori ai garsonierei mele sunt izolati,locuiesc la et 9/9si restul locatarilor majoritatea sunt chiriasi,deci interes 0.Pe timp de vara am tratat peretii si uscandu se nu mai am prb acum,dar odata cu venirea vremii rece o sa recidiveze,am vb cu cei de la urbanism si mi au spus ca am nevoie de autorizatie
9 din 9, coroborat cu dezinteresul vecinilor = cu zero barat.
Aceasta este situatia, nu mai puteti face nimic. Ar mai fi o solutie, sa va mutati intr-un bloc deja reabilitat - chiar nu glumesc...
Faza cu autorizarea. Daca asa au spus „organele”, apoi asa o fi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate pentru toþi membrii asociaþiei de proprietari? ContSters116611 ContSters116611 Locuiesc într-un bloc construit în 1981 şi fac parte din asociaţia de proprietari a blocului. După mutarea mea (la puţin timp după darea în ... (vezi toată discuția)
Daune apartament din cauza acoperisului m_alinn m_alinn Buna ziua, Anul trecut am cumpărat un apartament într-un bloc nou. Dupa mutarea în apartament, de-a lungul timpului, am observat infiltrații în pereții ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)