avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inscriere la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inscriere la masa credala

Buna seara ! In conditiile in care o parte din facturi sunt scadente in luna decembrie, ianuarie, februarie .... ma pot inscrie cu intreaga suma , sau doar cu cele care sunt scadente in momentul deschiderii proceduri ? Mentionez ca s-a pronuntat deschiderea procedurii in data de 09.09.2013.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:53, 17 Septembrie 2013
Cu toata suma, oricum procedura dureaza mai mult decat februarie, insa tabelul se face acum
Va inscrieti la masa credala cu intreaga suma. Creantele nescadente la data deschiderii procedurii vor fi admise provizoriu la masa credala.( art. 64 pct. 1 si pct 4 din lg. 85/2006 privind insolventa).
In concret... ce se intampla ulterior cu aceste creante nescadente admise provizoriu ? Se iau in calcul la formarea majoritatii in cadrul Adunarilor Creditorilor ? Inregistrarea lor provizorie inseamna si recuperarea lor la un moment dat ? Va multumesc !
Seansa recuperarii unei creante este diferita in functie de natura ei: bugetara sau chirografara, daca este admis un plan de reorganizare sau se declanseaza procedura falimentului, daca societatea are sau nu are bunuri... astfel ca este greu de spus daca veti recupera sau nu banii.
Buna seara .
Creanta trebuie sa fie certa,lichida si exigibila .
Exgibilitatea inseamna scadenta.Deci , creantele viitoare , sunt semnul intrebarii...Depinde de instanta.
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala? cristina69 cristina69 Va rog daca sa imi raspundeti, cat mai urgent, daca la masa credala se poate inscrie cu facturi care au fost emise in luna mai dar sunt scadente doar in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Reinsertia debitorului in activitatea economica, dupa reorganizare roxana-fig roxana-fig Speta pe scurt: a fost un contract de executie, firma mea in calitate de executant, si o societate in calitate de beneficiar. Lucrarea s-a executat, dar pretul ... (vezi toată discuția)