avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Specimen de semnatura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Specimen de semnatura

Pentru depunerea unei unei sume de bani reprezentand rata lunara a creditului unei alte persoane este legal sa se ceara completarea unui specimen de semnatura la o banca la care nu detine cont persoana care face plata? Angajatul bancii a justificat ca pentru orice tranzactie efectuata prin banca este nevoie de un specimen de semnatura, pe langa datele personale din CI. As dori sa stiu daca este normal. Pentru ce poate fi utilizat acest specimen de semnatura al unei persoane care nu lucreaza cu banca respectiva si de ce ar fi nevoie de el?
Cel mai recent răspuns: george2104 , utilizator 11:16, 17 Septembrie 2013
Este vorba in primul rand de politica bancilor.
Daca doriti sa aflati in concret raspunsul de la banca aveti dreptul de a depune o cerere scrisa la care sa luati numar de inregistrare.
In acest fel ii veti forta sa va dea un raspuns in scris.
Succes!
Si poate fi considerata o practica obisnuita in sistemul bancar sau constituie un semn de intrebare? Nu este o suspiciune, voiam sa stiu cum se procedeaza in general.
Fiecare banca are anumite proceduri care nu se aseamana mereu cu cele ale altor banci.
Cand este vorba de politica bancilor..., mai bine sa nu vorbim. Face fiecare (banca) cum vrea, pentru ca, in aceasta directie, politica statului este slaba. Este foarte clar ca eu ca cetatean simplu sunt profund dezavantajat in toate relatiile mele cu orice banca, plecand de la actiuni foarte simple, asa cum se arata mai sus, pana la cele mai complexe
Eu lucrez la o asociatie de locatari si prin natura functiei, trebuie sa colaborez cu bancile. Si da, fiecare are politica sa, fiecare iti cere CI pe care il scaneaza, te filmeaza si nimeni nu-ti garanteaza ca datele tale personale nu vor fi folosite in alte scopuri. In schimb, cine se pricepe, le trage niste ”tunuri” de nu se vad - asta cu toate masurile pe care bancile si le iau, dar la comisioanele pe care le pretind, chiar si zeci de milioane de euro nu-i deranjeaza prea tare. Se fac oarece valuri, se mai discuta prin presa si gata...
S-a mai discutat, dar se pare ca nimeni nu citeste istoricul forumului. Bancile sunt obligate sa faca " cunoasterea clientelei" de fiecare data cand intra intr-o relatie contractuala cu un nou client. Vi se cere sa depuneti specimen, tocmai pentru a nu vi se scana CI-ul de fiecare data cand mergeti sa faceti o plata.
Cine spune ca nimeni nu iti garanteaza protectia datelor personale, nu cunoaste legea.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Unicitate semnatura (specimen de semnatura) Georgelius Georgelius Buna dimineata, Presedintele Consiliului de Administratie din cadrul societatii pe care o reprezint, are pentru aceasta societate drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)
Am conturi la trei banci comerciale. la toate mi s-a cerut, fara ... Eugen PANTEL Eugen PANTEL Am conturi la trei banci comerciale. La toate mi s-a cerut, fara drept de refuz, pt scanare, Cartea de Identitate. Mi se pare un abuz, avand in vedere ca CI da ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare rata pentru refuz copiere carte identitate elena84 elena84 Am fost la banca pt depunerea sumei lunare conform uni acord de plata la un dosar de executare.Dupa ce mi-au fost incasati banii si chitanta emisa,casierita ... (vezi toată discuția)