avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Specimen de semnatura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Specimen de semnatura

Pentru depunerea unei unei sume de bani reprezentand rata lunara a creditului unei alte persoane este legal sa se ceara completarea unui specimen de semnatura la o banca la care nu detine cont persoana care face plata? Angajatul bancii a justificat ca pentru orice tranzactie efectuata prin banca este nevoie de un specimen de semnatura, pe langa datele personale din CI. As dori sa stiu daca este normal. Pentru ce poate fi utilizat acest specimen de semnatura al unei persoane care nu lucreaza cu banca respectiva si de ce ar fi nevoie de el?
Cel mai recent răspuns: george2104 , utilizator 11:16, 17 Septembrie 2013
Conform normelor de spalare a banilor si combaterea crimei organizate, fiecare banca isi dezvolta un mecanism de recunoastere a clientelei.

Probabil nu s-a dorit informarea dvs. asupra necesitatilor de recunoastere a clientelei de catre banca, datorita si a faptului ca unele masuri interne sunt pastrate secrete.

Specimenul de semnatura v-a fost cerut doar in acest sens. Oricum, daca nu doriti completarea specimenului, puteti opta pentru un refuz, dar cu notificarea scrisa catre banca, ei sunt obligati sa preia rata pe care doriti sa o depuneti.

Dar...ramane la latitudinea dvs daca e mai simplu sa completati o fisa de specimen, sau sa faceti cereri peste cereri... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unicitate semnatura (specimen de semnatura) Georgelius Georgelius Buna dimineata, Presedintele Consiliului de Administratie din cadrul societatii pe care o reprezint, are pentru aceasta societate drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)
Doresc să implementez pontajul pe bază de amprentă pentru angajați, în condiții de legalitate. ce măsuri trebuie să iau? victor.n victor.n Buna ziua, Doresc sa implementez pontajul pe baza de amprenta pentru angajati, in conditii de legalitate. Deseori angajatii isi dau cartela unul altuia si ... (vezi toată discuția)
Am conturi la trei banci comerciale. la toate mi s-a cerut, fara ... Eugen PANTEL Eugen PANTEL Am conturi la trei banci comerciale. La toate mi s-a cerut, fara drept de refuz, pt scanare, Cartea de Identitate. Mi se pare un abuz, avand in vedere ca CI da ... (vezi toată discuția)