avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita - marire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita - marire

Buna ziua. As dori sa aflu daca pentru marirea programului de vizita am nevoie de martori sau dovezi, si ce sanse as avea sa obtin marirea programului.
In acest moment am urmatorul program : primul si al treilea weekend de sambata ora 10 pana duminica ora 18 (as dori de vineri ora 18 pana duminica ora 20); doua saptamani in vacanta de vara ( as dori prima sau a doua jumatate a vacantei de vara). Mentionez ca am o fetita de 7 ani, intelegandu-ne foarte bine, care m-a rugat sa fac acest lucru fara sa o implic pe ea (probabil de frica).
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:11, 20 Septembrie 2013
va multumesc tuturor pentru raspusuri.As dori sa mai stiu daca am sanse sa obtin custodie comuna, noi fiind despartiti pe baza vechiului cod civil. In cazul custodiei comune as putea beneficia de un program mai permisiv ? Va intreb acest lucru ca o alternativa, in cazul in care nu ma inteleg cu mama copilului (pana acum nu am reusit)
puteti obtine custodia comuna si un program cum il doriti. pentru acesta insa, trebuie sa promovati o actiune de modificare a celei de incredintare. este o actiune ca ce de la divort, prin urmare trebuie sa probati cu acte, martori , interogatoriu.... nu se poate fara sa stie sotia ( este ca si cum ati fi divortat fara sa stie una din parti) iar , in avantajul dvs este sa fie audiat si fetita. e dreptul dvs. iar daca fetita isi doreste acest lucru merita sa nu tineti cont de eventuala suparare a mamei. desigur trebuie sa va angajati un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
fiica mea vrea marirea programului, dar fara sa stie 'mami'

Cred ca s-a inteles gresit, nu se pune problema sa nu stie mama de actiune, ci fetita nu vrea ca mama ei sa afle ca si ea a vrut marirea programului de vizita.

Poate fi traumatizant pt copil sa fie ascultat de judecator chiar daca se va face in camera de consiliu, nu in public. Copilul e ascultat obligatoriu daca a implinit 10 ani si numai daca e musai mai devreme. Nu ar trebui sa cereti sa fie ascultata daca fetita nu vrea.
Aveti mai toate sansele pt ca si dvs sa exercitati autoritatea parinteasca alaturi de mama, nu neaparat pt a obtine un program de vizita mai mare ( asta il puteti obtine si fara sa cereti "custodie" comuna), ci ar inseamna ca veti avea drepturi egale, ambii veti hotari pt copil, mama va fi obligata sa va ceara acordul in anumite situatii.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor cmadrian1 cmadrian1 Buna ziua. Sunt tatal unei fetite de 3 ani si 6 luni, incredintata mamei ei spre crestere si educare. In ultma vreme fetita si-a manifestat tot mai des ... (vezi toată discuția)
În ce condiții îmi pot pierde copilul? Diannnna Diannnna Buna ziua, am 20 de ani, sunt necasatorita, am un copil minunat in varsta de 4 luni, care este pe numele fostului concubin. Problema este urmatoarea.. el m-a ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)