avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea locuintei fara acordul partenerului legitim
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea locuintei fara acordul partenerului legitim

Doi parteneri aflati intr-o relatie oficiala au dobandit de-a lungul casatoriei, prin cumparare de la societatea unde lucrau, o locuinta data cu chirie de societate.
Titlul de proprietate asupra locuintei este doar pe numele unuia dintre parteneri. Poate acesta sa vanda locuinta fara acordul celuilalt partener? Ce se poate face astfel incat vanzarea sa nu aiba loc fara instiintarea si acordul celuilalt partener legitim?


Cel mai recent răspuns: insresuma , utilizator 08:48, 23 Septembrie 2013
Daca nu sunteti si dvs titular al dreptului de proprietate nu puteti face nimic.
Bunul nu se poate vinde fara acordul celuilalt, e bun comun imobil pt care la vanzare, acordul coproprietarului e obligatoriu.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Locuința este cumpărat ă sau închiriată?
Dacă locuința este cumpărată în cursul căsătoriei, este bun comun, chiar dacă în contract există doar numele unuia dintre soți. Astfel, soțul care este trecut în contract nu poate vinde fără acordul celuilalt soț locuința, pentru că vânzarea imobilelor se încheie la notar, iar norarul va solicita prezența ambilor soți .
Am pierdut din vedere faptul ca bunul este dobandit in timpul casatoriei. Este bun comun si nu poate vinde fara dvs.
Trebuie sa existe o cale prin care sa se impiedice vanzarea locuintei, dobandite in timpul casatoriei, fara sa se ceara acordul celuilat partener inca legitim.

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de gradul iv inscris in cartea funciara anaburghelea anaburghelea Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in ... (vezi toată discuția)
Imobil obtinut inainte de casatorie tbia tbia Ce poate face unul dintre soti, care a cumparat o casa inainte de casatorie, pentru a trece si pe celalat sot pe extrasul de carte funciara? (vezi toată discuția)
Probleme cu banii moldoveanuna moldoveanuna un bun prieten are un credit la banca destul de mare si se afla in imposibilitatea de a plati ratele. daca noi cumparam casa lui (doar in acte, ca sa nu i-o ... (vezi toată discuția)