avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... pact comisoriu de gradul IV inscris in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

pact comisoriu de gradul IV inscris in cartea funciara

Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in cartea funciara un pact comisoriu de gradul IV ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:12, 27 Noiembrie 2011
se poate vinde dar din pretul de vinzare se achita creanta vinzatorului si abia apoi se face inscrierea in cartea funciara a noului proprietar.
va multumesc mult pentru raspuns!
Buna seara .
Pactul comisoriu de gradul 4 inseamna desfiintarea judiciara de drept a unui contract ,fara interventia instantei, si fara a mai necesara punerea in intarziere a debitorului, atunci cand o parte nu-si executa obligatia sa .Deci aceasta ar fi problema acestui tip de pact comisoriu, de rezolotiune conventionala a contractelor.
Marius Bote .
De acord, ar trebui vazut de unde vine si care e conditia sa stergeti pactul INAINTE de vanzare.
se poate proceda la vanzarea imobilului , doar in cazul in care se indestuleaza din pret mai intai creditorul privilegiat, si care va trebui sa si dea apoi acordul cu privire la radierea sarcinii din cartea funciara , acord ce se va exprima in form autentica , in caz contrar sarcina ramane inscrisa in CF, in ceea ce priveste pactul comisoriu , a se vedea conditiile in care acesta opereaza, deoarece ea opoereaza ca o sanctiune pentru neindeplinirea unor obligatii asumate de catre una din partile contractante (neplata pretului ), un motiv in plus sa fie indestulat cu prioritate creditorul privilegiat

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de gradul iv. cum se procedeaza in continuare ? avocat_junior_2010 avocat_junior_2010 Salutare Speta este foarte simpla: avem un contract de vanzare cumparare incheiat pentru un imobil intre A (proprietar) si B (cumparator), care prevede ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu grad iv crisssu crisssu Cine este proprietarul? O persoana fizica vinde unei societati un teren in 2006, primeste avansul iar restul de pret urmeaza sa il primesca in momentul in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare prima casa(privilegiul vanzatorului) Catala Catala Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati in ce masura ne putem proteja, in calitate de vanzatori in cadrul unui contract de vanzare-cumparare prin Prima Casa in ... (vezi toată discuția)