avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi parintesti

In ce situatie poate fi decazut un parinte din drepturi parintest (neplata pensiei de intretinere si abandonarea copilului)?
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 20:41, 23 Martie 2009
Parintele poate fi decazut din drepturi pentru purtare abuziva,neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti sau daca sanatatea ori dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti.
cand instanta apreciaza 'neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti'?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)
Caderea tatalui din drepturile parintesti roxiana88 roxiana88 buna ziua, am un copil de 4 luni si nu sunt casatorita cu forme legale cu cu tatal copilului dar copilul poarta numele tatalui.am fost angajata deci primesc ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi cozmapaunita cozmapaunita multumesc tuturor pt raspuns.fetita mea are doar 2 ani jumate si nu il cunoaste prea bine pe tatal ei pt ca am plecat de la el impreuna cu fetita cand ea avea ... (vezi toată discuția)