avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... caderea tatalui din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

caderea tatalui din drepturile parintesti

buna ziua, am un copil de 4 luni si nu sunt casatorita cu forme legale cu cu tatal copilului dar copilul poarta numele tatalui.am fost angajata deci primesc indemnizatia pentru cresterea copilului si il alaptez natural. de 2 luni nu ne mai intelegem, a devenit violent verbal dar ma tem ca se va ajunge si la violenta fizica si cred ca se va ajunge la despartire..as vrea sa stiu daca va putea sa imi ia copilul si cum as putea eu sa-l cad din drepturile parintesti.mentionez ca el mai are un copil d 6 ani pe care nu la recunoscut si de care nu se intereseaza credeti ca ar putea conta?
Cel mai recent răspuns: Marinela Chirita , Avocat 16:19, 26 Iulie 2010
Tatal poate fi decazut din drepturile parintesti numai daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte. Daca copilul nu se afla in aceasta situatie tatal nu poate fi decazut din drepturile sale. Faptul ca tatal este agresiv verbal cu dumneavoastra nu poate constitui un motiv de decadere a acestuia din drepturile de parinte.
Dumneavoastra puteti sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
solicitati instantei de judecata incredintarea minorei si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere. minorul fiind foarte mic, aveti sanse extraordinar mari sa va fie incredintat. in aceasta situatie, nu este nevoie sa cereti decaderea tatalui din drepturile parintesti. minorul va locui cu dvs, si va fi alegerea tatalui daca vrea sau nu sa aiba legaturi personale cu acesta. indiferent daca va dori sa viziteze sau nu copilu, va fi obligat sa plateasca pensiea de intretinere. daca nu plateste acesta prestatie timp de doua luni consecutiv, puteti sa ii faceti plangere penala pentru abandon de familie. daca totusi devine violent cu minorul, puteti solicita si decaderea din drepturile parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Caderi din drepturi VILCU MARIA CRISTINA VILCU MARIA CRISTINA Buna ziua. Ma numesc Vilcu Maria si acum 5ani am avut o relatie nelegitima timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. Fostul meu concubin nea parasit acum ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)