Buna ziua,
as dori sa va prezint urmatoarea situatie:
In urma cu 1 an si jumatate am fost concediata de la firma "X".Am dat fiarma in judecata si am castigat.Sunt obligati sa ma reincadreze pe postul avut anterior.Intre timp,am fost angajat la o alta societate"Y",care in urma restructurarii,m-au disponibilizat.Am ajuns in somaj,acum 1 luna de zile.Printr-un executor jud.am reusit sa pun sentinta in executare si firma"X" sa ma reangajeze.Dupa 1 zi,mi-am dat demisia de la societatea "X".
Prezentandu-ma la somaj,sa le prezint situatia,mi-au anulat somajul,chiar cu data la care m-au luat in evidenta si a trebuit sa inapoiez ajutorul de somaj(noroc ca numai ptr 1 luna),plus in perioada cat am fost in somaj,am frecventat un curs organizat de ajofm,la care a trebuit sa renunt(si la asta).Acum,sunt luat in evidenta ca somer neindemnizat.Firma "X" a platit revisal,ca si continuare pe perioada cat a fost incetat CIM,dar inca nu a inchis CIM(cu data ultimei mele demisii).Deci,azi sunt in plop si plopu-n aer,cum ar zice unii...
Intrebare:
1.Au interpretat bine oare cei de la ajofm,privind scoaterea de la indemnizatie cu data intrarii in plata,de fapt,sau trebuiau sa intrerupa doar cu data renagajarii mele?
2.Nu am dreptul in aceasta situatie la un curs gratuit din partea ajofm?(fiind somer neindemnizat).
Astept raspunsuri