avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de Pensii nu vrea sa puna in aplicare o hotarare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de Pensii nu vrea sa puna in aplicare o hotarare judecatoareasca definitiva. Ce pot face?

In luna februarie a.c. am obtinut o decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti prin care mi s-a stabilit majorarea pensiei conform adeverintei de venituri depuse (asta dupa 4 ani de la initierea procesului). Casa de pensii a sectorului 1 Bucuresti nu a binevoit nici pana in ziua de azi sa-si respecte obligatiile ( plata pensiei majorate curente, restanta si acheltuielilor de judecata). Am scris la Avocatul Poporului in 2 randuri si m-am adresat procuraturii. Ce altceva mai pot face pentru a intra in drepturi?
Cel mai recent răspuns: magdalenacatalina , utilizator 22:02, 6 Decembrie 2015
Trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc ptr. punerea in executare silita a hotararii definitive si executorii.
Sau puteti depune o plangere penala .

Art.287 C.pen - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
.....
f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;
....

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Va multumesc! Am facut lucrul acesta si astept raspuns din partea parchetului.
Va multumesc si Dumneavoastra. Imi puteti sugera un executor judecatoresc care ar putea fi interesat, avand in vedere ca suma nu depaseste 12000 lei?
1. Pentru punerea în executare a dispoziţiilor cu caracter civil din titlurile executorii este competent executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel în a cărei rază teritorială urmează să se facă executarea.

Prin umare, va puteti adesa unui executor judecatoresc din circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti.

2. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

Link catalog consultanti:
www.avocatnet.ro/content/con...

Link Bursa Consultantilor:
www.avocatnet.ro/content/bc|...

Alte discuții în legătură

Casa de pensii tergiverseaza punerea in aplicare a unei hotarari definitive ibiss ibiss Buna ziua , va rog daca se poate sa primesc un sfat pentru a putea sa stiu cum sa actionez in continuare.De doi ani am iesit la pensie ,am contestat decizia ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca b.stefan78 b.stefan78 Dupa comunicarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile( precizez ca au fost epuizate si caile de atac etc.) care sunt urmatoarele proceduri? ... (vezi toată discuția)
Sentință definitivă casa de pensii valyyc valyyc Am dat în judecată Casa de Pensii București pentru recalcularea pensiei. Am sentința definitivă data în noiembrie 2018 dar până în prezent Casa de ... (vezi toată discuția)