avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata facturilor de utilitati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata facturilor de utilitati

buna ziua . am o intrbare legata de plata facturilor de utilitati , in cazul de fata apa rece. daca furnizorul nu trimite factura originala, trimite doar copie la cererea administratorului, fara ca pe aceasta sa fie inscriptia DUPLICAT sau CONFORMA CU ORIGINALUL, sau o stampila a furnizorului , si aceasta in mod repetat luna de luna . Cum se procedeaza in acest caz ? Conform legii nu se poate considera Reconstituire de factura , deoarece nu am pierdut-o sau deteriorat-o. pur si simplu nu am primit-o Multumesc pt rabdare si intelegere
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:53, 26 Septembrie 2013
Din cele spuse se intelege ca ati primit totusi o copie a facturii, asa ca nu inteleg care este problema dvs? Daca doriti in mod special puteti cere furnizorului sa va comunice factura semnata si stampilata, mentionand ca in caz contrar nu veti tine seama de "hartia" primita.... Poate il suspectati pe administrator de refacturare cu sume mai mari decat factura reala primita de la furnizor?!
eu sunt administratorul asociatiei de proprietari si ma suspectez de exces de zel . pai daca L51/2006 spune ca plata se face in baza facturii eliberate de furnizor , atunci este legal sa platesc uitlitatile pe baza unor copii ale facturilor. asta se intimpla luna de luna. la un eventual control de la finante nu voi avea probleme??
Cum stiti ca facturile respective sunt doar niste copii? Mergeti la furnizor si cereti exemplarul original...La fisc nu prezentati "facture" primita si chitanta prin care ati platit sau extrasul de cont din care rezulta efectuarea platii in contul furnizorului? nu veti avea probleme daca aratati aceste acte...
buna intrebare. cum stiu ca facturile respective sunt doar niste copii? simplu. sunt niste copii xerox alb -negru facute dupa factura originala- care este color- si care nu poarta nici o stampila . inscrisul DUPLICAT. CONFORM CU ORIGINALUL ......ETC. intrebarea pe care mi-o pun acum este urmatoarea: este nevoie de factura intr-o relatie contractuala, care dovedeste ca furnizorul a efectuat serviciile contractate sau beneficiarul isi ia tasca cu bani merge si plateste cit ii cere furnizorul si cu asta toate partile sunt impacate, iar legea romaneasca ramine deficitara , neclara si aplicabila dupa bunul plac al inspectorilor financiari sau ai contabililor., si intrerpretabila dupa bunul plac al avocatilor. eu personal nu pot accepta ca fiind corect sa platesc consumurile facute de o asociatie de proprietari pe baza unei copii xerox si asta in mod repetat. daca as accepta ar insemna ca nu mai este nevoie de contracte de furnizare. iar cei care sunt platiti sa vegheze la aplicarea legii ar trebui sa mearga acasa.

In calitate de administrator dvs aveti posibilitatea sa cereti lamuriri furnizorului de servicii cu privire la suma facturata, mai ales ca dupa actiunea de contorizare se poate verifica foarte usor corespondenta dintre valorile facurate raportate la pretul pe unitate de consum....Daca acestea nu coincid, iar furinizorul nu va raspunde correct si argumentabil legal, atunci puteti formula o plangere la ANPC, institutie care are competenta sa verifice cele sesizate si sa traseze dispozitii pentru nerespectarea masurilor sale, inclusiv amenzi, pentru furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Facturi originale pierdute cris2279 cris2279 Buna ziua, De curand am avut controlul pentru recuperare TVA:din suma solicitata la decont ni s-a oprit o anumita suma care nu se justifica intrucat in ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati oroian-rodica oroian-rodica O firma inregistrata in scopuri de TVA inchiriaza un spatiu unui alte firme si ea platitoare TVA. In fiecare luna se emite o factura reprezentand chiria ... (vezi toată discuția)