Buna ziua.
Am lucrat intr-un proiect european pe teme de educatie (Life Long Learning - Leonardo da Vinci) ca manager de proiect la firma la care sunt actionar si administrator (50%) impreuna cu un alt asociat ce este la randul lui actionar si administrator (50%).
Proiectul a fost realizat in colaborare cu mai multe institutii internationale, insa beneficiarul - cel care a semnat contractul cu Agentia Nationala LLP a fost o asociatie din Romania. Fiecare institutie colaboratoare, inclusiv firma mea a semnat contracte in legatura cu proiectul, cu beneficiarul. Intr-o anexa a contractului s-a specificat faptul ca fiecare asociat al fimei mele are dreptul de a exploata rezultatele proiectului, (constand in suportul de curs elaborat) ca persoana fizica, asa cum doreste de cuviinta. Ca urmare:
1. Daca voi decide sa vand actiunile mele asociatului, voi avea dreptul de a utiliza suportul de curs elaborat in proiect intr-o noua firma in care as fi actionat unic?
2. Fostul meu partener poate vinde dreptul de proprietate asupra cursurilor unor terte institutii/persoane ? Dar eu? Cum se poate realiza aceast lucru?
3. Exista vre-o modalitate de a-mi apara dreptul de autor al unei parti a cursurilor, elaborata in totalitate de catre mine, in cadrul proiectului?