avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... proprietate intelectuala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

proprietate intelectuala

Buna ziua,

Cum se formuleaza intr-un contract de colaborare de design de specialitate partea despre proprietate intelectuala? Vreau sa imi pastrez in continuare drepturile de autor , iar clientul sa aibă dreptul de utilizare cu exclusivitate a materialelor livrate.

In acest moment am primit o formulare dupa cum urmeaza: Prestatorul cedează în mod exclusiv pe intreg teritoriul Romaniei si Europei, către beneficiar drepturile patrimoniale şi conexe dreptului de autor asupra prestațiilor din prezentul contract, asupra rezultatelor prestației precum și din cuprinsul prestatiilor. Prin drepturi de autor patrimoniale şi conexe cedate înţeleg: fixarea prestației; dreptul de a distribui prestația, prin orice mijloc şi în orice condiţii; reproducerea integrala sau parțiala a prestației fixate; difuzarea prestației fixate prin vânzare, închiriere, împrumut sau prin orice alt mod de transmitere cu titlu oneros ori cu titlu gratuit; prezentarea într-un loc public sau comunicarea publica a prestației fixate ori nefixate pe un suport sau prin intermediul oricăror mijloace, inclusiv, dar fără a se limita la radio, tv, print, ooh, internet, rețele socializare, expoziții si festivaluri; adaptarea prestației fixate; dreptul de a reproduce prestația, sub orice formă şi în orice condiţii; dreptul de a comunica prestația către public, prin orice mijloc şi în orice condiţii; dreptul de a realiza opere derivate; dreptul de a transforma prestația; alte drepturi derivate sau conexe celor menţionate anterior și protejate de lege.
Prestatorul este de acord să execute şi să ofere suportul necesar pentru elaborarea oricăror documente pe care Beneficiarul le va cere în vederea înregistrării dreptului de autor, a brevetelor sau altora asemenea legate de prestația sa. Prin prezentul contract, Prestatorul împuternicește în mod expres Beneficiarul să îl reprezinte cu puteri depline în fața oricărei persoane, publice sau private, pentru înregistrarea acestor drepturi de autor. In îndeplinirea prezentului mandat, Beneficiarul va putea efectua orice acte, cereri, de orice natura, sa îndeplinească orice formalități în fața oricărei persoane fizice și/sau juridice, de drept public ăi/sau privat, în fata oricărei instituții de stat, toate acestea fiind valide si opozabile Prestatorului.
Prestatorul va avea dreptul sa isi promoveze colaborarea cu Beneficiarul si sa mentioneze public in portofoliile sale de prezentare atat colaborarea cu Beneficiarul cat si creatiile pe care le-a realizat fara ca prin aceasta sa aduca atingere dreptului Beneficiarului de a utiliza liber creatiile Prestatorului.

Este corect formulat pentru ceea ce imi doresc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:30, 18 Martie 2021
Orice contract se negociază între parti. Clauza este interpretabila , se vede ca nu este redactata în general.. daca vreți sa evitați problemele ulterioare și sa aveți inserate clauze clare din pdv juridic e indicat sa fiți asistat de un avocat la redactare macar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor, conexe si patrimoniale balasu balasu Buna ziua. Intr-un contract de prestatie artistcia apare urmatoarea clauza: ”Prestatorul cesionează Beneficiarului, în regim de exclusivitate, toate ... (vezi toată discuția)
Reproducerea unei picturi este legala blati24 blati24 Buna seara , am o nelamurire in privinta reproducerii picturilor altor autori . Vin cu nelamurirea daca pot picta un tablou care a mai fost pictat de un alt ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor fotografii realizate in cadrul unui eveniment alinanegoita alinanegoita Bună seara! Vă prezint următoarea situație: Se fotografiază un eveniment (o nuntă). Mirii primesc albumul + pozele pe suport electronic. O cunoștință ... (vezi toată discuția)