avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare pe cheltuieli a unei facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare pe cheltuieli a unei facturi

Buna ziua,
Avem o factura de reparatii ptr un anumit client care include manopera si piese,.Cum inchidem aceasta factura deoarece clientul nu plateste.( o trecem pe cheltuieli, sau o stornam).Clientul a beneficiat de aceasta reparatie , dar plata trebuie sa o inregistram intr-un anumit fel..............
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 13:53, 23 Septembrie 2013
O factura neachitata nu poate fi nici stornata si nici trecuta pe cheltuieli.
Faptul ca dumneavoastra nu ati incasat factura nu va da dreptul sa faceti aceste operatiuni( stornarea in acest caz este evaziune fiscala) .
Puteti sa-l dati in judecata pentru plata facturii .Obtineti o hotarare judecatoreasca prin care instanta il obliga pe debitor la plata facturii, faceti executarea silita si daca dupa 3 ani nu ati reusit sa recuperati banii, puteti sa o inregistrati in contul de cheltuieli nedeductibile.
acest client va ramine in sold .asa cum v-a explicat si @Monica Hanganu...
d-voastra sunteti obligati sa o inregistrati ca si creanta si colectati Tva,daca nu o incasati in termen de 90 de zile o cuprindeti in decl. 300 si colectati Tva neexigibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura inregistrata gresit denisa2011 denisa2011 buna ziua in luna martie 2012 am inregistrat o factura fiscala cu 100 de lei in plus fara tva cum fac sa coerctez aceasta eroare am facut 4111=4427 -24 si ... (vezi toată discuția)
Stornare factura din 2009 in 2011 roxanag roxanag Buna ziua, Am o factura emisa in 2009 emisa pentru prestari servicii.Clientul refuza sa o plateasca si cere stornarea acesteia.Problema apare la tva :ce ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)