Buna ziua,
Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat intreruperea furnizarii cu apa rece si apa calda pentru un proprietar care nu a mai platit intrtinerea de un an.Are 3 copii,sustine ca nu are venit decat alocatia copiilor,in realitate lucreaza la negru pe bani frumosi.Suntem in instanta pe ordonanta de urgenta.Intrebarea este daca este corect si legal sa-i taiem apa. UAP ,initial au spus ca ne trebuie aprobarea adunarii generale,acum spun ca este ilegal.
Sa va spun cum am procedat noi.
Restantier cu 50 mii debit, 2 procese in instanta in asteptarea pronuntarii pe fond. Locatarii ne roaga sa le oprim apa, gaze, caldura, tot ce se poate opri, de jumatate de an. Instanta e inceata, fondul de rulment blocat in cheltuielile restantierului si noi riscam intrarea in incapacitate de plata. E nevoie de masuri exceptionale deci...
In sedinta comitetului am stabilit sa consultam locatarii prin tabel nominal iar acesta intrunind 50+1 majoritate de voturi pro sistare utilitati, s-a constituit in hotarare a proprietarilor consemnat deci in registrul de hotarari, cf. art. 25, alin 3 din legea 230/2007.
Cu decizia comitetului, hotararea proprietarilor consemnata prin tabel nominal consultativ am contactat un executor judecatoresc prin care am transmis notificarea de debransare de la utilitati daca nu se prezinta pentru a stabili o esalonare a platilor restante.
Debitorul ne-a ignorat total asa cum procedeaza de 5 ani, astfel, cu permisiunea locatarului de sub apartamentul restantierului am avut acces la coloanele comune unde am montat robineti, oprind atat apa cada cat si cea rece.
Asociatia a primit plangere penala la sectia de politie unde ni s-a pus in vedere ca am incalcat art. 320 din CP, sanctiunile fiind de la 2 luni la 3 ani inchisoare sau amenda.
Am intocmit un dosar destul de voluminos, am completat o declaratie de 4 pagini si astept sa fiu contactata de procurorul de caz.
Mai avem plangeri la la disciplina in constructii si la primarie unde doamna restantiera a fost in audienta la viceprimar care ne-a trimis astazi un control.
La disciplina in constructii am depus acelasi dosar ca si la politie si vestita declaratie iar pentru reprezentantii primariei deschidem usile sa controleze ce vor dori.
Ce vreau sa spun este ca nimeni, absolut nimeni nu ne poate obliga sa intretinem un restantier care, in cazul nostru are si comportament deviant, fiind amendata de cateva ori de aceeasi politie pentru distrugeri in imobil si pentru deranjarea linistii publice.
Am discutat cu 2 avocati care mi-au spus, unul sa dau drumul la apa ca nu am hot. jud. iar celalalt sa stau linistita ca nu sunt probleme avand actele intocmite in mod corect.
Am reusit sa vorbesc si cu un procuror care m-a linistit spunandu-mi ca art 320 nu are nicio legatura cu situatia noastra, incadrarea este eronata.
Personal, daca este cazul, voi convoca o AG de urgenta la care invitati de seama vor fi si primarul, viceprimarul, procurorul si oricine va dori sa vina sa spuna tuturor proprietarilor ca trebuie sa intretina un restantier in conditiile in care daca asociatia nu plateste factura la Apa Nova, robinetul se inchide pentru tot imobilul.
Sper sa va ajute cumva.:luck:
L.C.
Pentru un restantier care nu reactiona de nici o culoare, am oprit apa fara a face vreo formalitate, fara anunt... cand a venit la asociatie sa spuna ca nu-i curge apa, "ne-am mirat si-am constatat" ca e o defectiune, o avarie. Dar ce sa facem, cum sa remediem avaria, pentru ca asociatia nu are banii necesari avand cativa restantieri asa cum era si cel afectat direct acum!? Dupa cateva zile fara apa, timp in care a inteles ca cei din conducerea asociatiei, administratorul nu muncesc gratuit si nu intervin sa rezolve asemenea situatii decat dupa ce sunt platiti, a venit la asociatie, a platit o parte din bani, a semnat un angajament scris ca va plati suma de... si de.. la data de...
Poate va este de folos si acest exemplu.