avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Sunt decis sa lupt impotriva evaziunii legat de ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Sunt decis sa lupt impotriva evaziunii legat de salariul trecut pe cartea de munca

BUNA tuturor. DA , am luat aceasta decizie deoarece am fost sa fac o refinantare si m-am lovit de aceasta problema cu salariul pe cartea de munca si al meau si al sotiei. Problema e ca pe cartile de munca se trece salariul minim pe economie si luam in mina mai mult . Initial ne bucuram ca avem un salariu dar, de multe ori e in defavoarea noastra dovada ca daca aveam trecut salariu corect puteam sa fac o refinantare.M-am decis ca trebuie sa fac ceva , cu totii trebuie sa facem ceva sa nu mai fim bataia de joc a angajatoruli.Ma intreb oare guvernantii asta nu stiu de acest fenomen, nu stiu ce evaziune exzista in acest domeniu,eu cred ca DA dar nu fac nimic pentru ca si ei au firme si procedeaza la fel.Voi trimite petitii peste tot la toate institutiile statului am nevoie de citeva adrese de email de la politicieni cunoscuti.Ma gindesc ca putem crea o organizatie a abuzurilor la locu de munca. CE ziceti mergeti ?
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:20, 30 Septembrie 2013
Pai primul pas cred ca ar trebui sa fie facut de salariatii care accepta sa lucreze cu contracte de munca la minimul pe economie desi stiu de la inceput acest lucru. Singur spuneati ca asta e o practica care va convine. Pai atunci cine e vinovat? Numai atunci cand nu va mai exista pe piata muncii salariati care sa accepte asa ceva, atunci s-ar schimba si pozitia angajatotilor.
Acum daca vine statul si incepe sa macelareasca angajatorii, mai ales tinand cont si de nivelul foarte mare al impozitarii fortei de munca, atunci se va ajunge ca acestia sa reduca foarte mult personalul angajat.
DA aceptam sa lucram dupa care sesizam ANAF-ul inportant e ca daca vrem putem trebuie sa fim uniti
androidu a scris:
CE ziceti mergeti ?

Eu unul va sustin, I am in. Dar, cum vi se pare de exemplu la un salariu net de 1500 lei, ca statul sa colecteze inca 1200 lei?
Deci in total cost firma 2700 lei !!! Cum vi se pare 80% impozite catre stat?
trandafir2 a scris:
Eu unul va sustin, I am in. Dar, cum vi se pare de exemplu la un salariu net de 1500 lei, ca statul sa colecteze inca 1200 lei?
Deci in total cost firma 2700 lei !!! Cum vi se pare 80% impozite catre stat?

Aveti dreptate, pentru a ca salariatul sa fie platit cu 1500 RON angajatorul cheltuieste 2703 RON.
androidu a scris:

Problema e ca pe cartile de munca se trece salariul minim pe economie si luam in mina mai mult .


daca e asa, nu prea vad unde e problema.

pentru ca daca pe cartile de munca s-ar trece salariu mai mare, s-ar lua in mana mai putin.

cum e mai bine, sa se in mana, astazi, mai mult, sau mai putin?!

Alte discuții în legătură

Bani returnati catre firma lorette2013 lorette2013 Buna ziua, m-am angajat la o firma acum cateva luni, eu platesc o pensie alimentara! Pe cartea de munca am salariul minim pe economie! Primeam salariul in mana ... (vezi toată discuția)
Calculare salariu Alex_Hre Alex_Hre Buna ziua, as dori sa aflu exact ce suma trebuie sa cheltuiasca in total angajatorul pentru a oferi un salariu net (carte de munca) de 4300 lei. Altfel spus, ... (vezi toată discuția)
Cat platesc pentru 2 angajati. beghean beghean Buna,am 2 angajati cu salariul minim de 1050 ron. Cat platesc la stat eu ca patron pentru angajati mei in fiecare luna. (vezi toată discuția)