avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA - diferente indoielnice
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA - diferente indoielnice

buna ziua!
2 tineri de 25 ani, din acelasi oras au 2 masini asemanatoare (mai exact 1596cc, 75 c.p.), una e logan(2006), cealata e ford focus(2004). asigurarea rca a tanaului cu logan este de 700 lei / an, iar cea a tanarului cu ford este de 650 lei / 6 luni. ce anume da o asemenea diferenta dubla intre cele 2 polite?
aceeasi clasa de bonus malus, fara niciun accident.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:01, 26 Septembrie 2013
O explicatie ar fi ca, in caz de dauna, despagubirea la autoturismul Dacia Logan este mai mica (piesele de schimb si manopera mai ieftine), iar la autoturismul Ford despagubirea este mai mare (piese de schimb si manopera mai scumpe). Am considerat ca cele doua autoturisme au, ipotetic, exact aceleasi avarii.
pai vorbim de rca si nu de casco. adica si cel cu fordul si cel cu loganul daca lovesc o dacia 1310 sau un bmw, aceeasi despagubire o vor plati. tot nu inteleg de unde dublul pretului. nimeni nu imi poate raspunde la ceasta intrebare?
va multumesc!
Marca masinii influenteaza valoarea politei, este unul din elementele luate in calcul de asiguratori in grila de preturi. Diferenta e cam mare pentru ca aceasta sa fie singura explicatie, probabil exista si o diferenta ca urmare a periodelor diferite in care au fost incheiate asigurarile.
2 luni e diferenta dintre perioada..... imi pare rau ca nu ma poate lamuri nimeni, 1300 lei/an rca pt o masina din 2004, fara accidente, e enorm. as fi vrut sa stiu ce anume creste asa pretul...
E vorba probabil de Asiguratori diferiti.

Alte discuții în legătură

Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)
Cat face? poftica poftica Unde pot afla val calculata la dauna totala a unui auto dacia 1305 de 11 ani si 46000 km? (vezi toată discuția)