X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y.
Y nu are cadastru facut.
X a reusit sa si intabuleze in CF.
Ce poate face y care a aflat cu surprindere acest lucru ? Incheierea de intabulare avident ca nu i s-a comunicat.
Se poate doar actiune in revendicare ? sau se poate gasi o actiune intemeiata pe leg 7/1996? sau ...?
multumesc
Am spus si revendicare. De aceea am si recomandat avocat.
Nu OCPI trebuie chemat in judecata. Daca veti avea hotarare judecatoreasca veti putea cere si rectificarea CF.
o revendicare presupune ca proprietarul neposesor sa heme in judecata pe posesorul neproprietar - in cauza de fata incalcarea s-a facut - repet-doar in cadastru, iar granituirea este deja facuta pe teren - gardul; deci singura problema este ca doar in cadastru s-a incalcat proprietatea .
Eu cred ca expertul cadastrist a cam dat-o de gard.Daca ambele terenuri au cadastru si intabulare, ceva e in neregula la OCPI.Vorbesc in cunostiinta de cauza pentru ca ma confrunt cu o situatie asemanatoare.
Dar dvs.aveti cadastrul facut?Din postare am inteles ca nu.In acest caz vecinul dvs nu are de ce sa accepte rectificarea de bunavoie.Parerea mea este ca trebuie sa incepeti prin a face cadastrul si intabularea terenului dvs.Daca dosarul o sa fie respins la OCPI( ceea ce in mod sigur se va intampla), abia atunci aveti un motiv sa cereti in instanta rectificarea.