avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea granitei cu un minor in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea granitei cu un minor in caz de divort

sunt divortata de 5 ani si nu stiu nimic de fostul sot si trebuie sa plec din tara pe la granita cu fetita mea de 15 ani,in sentita se precizeaza ca fostul sot si statul mi-au incredintat copilul,copilul poate trece granita doar cu buletinul si sentinta de divort insotita de mama
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Cana , Alte profesii 23:17, 24 Septembrie 2013
Puteti circula in afara granitei fara probleme, cu conditia sa aveti hotararea definitiva si irevocabila in original la dumneavoastra. Puteti telefona si intreba si la politia de frontiera (chiar la punctul pe la care iesiti, gasiti numarul de telefon pe net), ca sa fiti dumneavoastra linistita.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui, ci de hotarare si o copie xerox.
Copilul iese cu carte de identitate daca veti calatori in ue.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
va multumesc pentru raspuns :) pot sa dorm linistita :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
Turism copil minor in strainatate utiliyator utiliyator Fostul meu sot se opune iesirii copilului din tara si astfel nu putem calatori in afara Romaniei eu si fiul nostru minor. Dupa divortul pronuntat acum multi ... (vezi toată discuția)
(nelemurire) minor incredintat spre crestere - iesirea din tara alinus31 alinus31 buna seara! am si eu o nelamurire. eu sunt divortata de 4 ani si am o fetita care a ramas in custodia mea dar nu e trecuta pe numele meu ci pe a fostului ... (vezi toată discuția)