avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... turism copil minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

turism copil minor in strainatate

Fostul meu sot se opune iesirii copilului din tara si astfel nu putem calatori in afara Romaniei eu si fiul nostru minor. Dupa divortul pronuntat acum multi ani am obtinut hot jud de incredintare spre crestere si educare minor.
Ce pot face ca sa calatorim in strainatate?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:16, 9 Decembrie 2009
Daca aveti hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului si aceasta este definitiva, nu vad care este inconvenientul. Atentie sa aveti asupra dumneavoastra hotararea de incredintare a minorului. Pentru orice eventualitate puteti sa va adresati politiei de frontiera pentru lamuriri suplimentare.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Gabriel George Mocanu, Consultant resurse umane
Daca copilul v-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca nu aveti nevoie de acordul fostului sot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va trebuie doar certificatul de nastere al copilului si acea hotarare judecatoreasca in original si copie!
buna ziua!
nu ar trebui sa aveti probleme la iesirea din tara cu minorul dc prezentati hot definitiva si irevocabila.
legea 248/2005 privin libera circulatie a persoanelor nu prevede asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii minori si iesirea lor din tara; ContSters140523 ContSters140523 Sun divortata si am copii in incredintarea mea ,hotarare devinitiva si irevocabila ...vreau sa plec cu copii din tara,le-am facut pasapoartele.Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Acord iesire din tara minor Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! Este adevarat ca daca autoritatea parinteasca este exercitata doar de catre un singur parinte, conform art. 398 sau art. 507 - cod civil, nu este ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara dupa divort a-cristina a-cristina buna seara!am un baietel de 11 ani care in urma divortului mi a fost incredintat spre crestere si ingrijire ,tatal are drept de vizitare.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)