avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura clauza abuziva contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura clauza abuziva contract

Un garant a semnat ca renunta la beneficiul de discutiune dintr-un contract de garantie bancara.
Acuma creditorul nu mai poate achita si banca avenit dupa garant.
Se poate face contestatie la executare si sa invoc clauza abuziva?

Este acest articol din contractul semnat de garant o clauza abuziva?

Care este procedura prealabila necontencioasa inainte de a porni in judecata pentru clauza abuziva de renuntare la beneficul de discutiune?
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 10:59, 26 Septembrie 2013
Nu puteti sa o contestati, pentru ca nu este o clauza abuziva. Este o clauza permisa de lege.
Conform Art. 4 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori
(1) O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.
(2) O clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitate consumatorului să influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.
Pai nu a fost negociata cu nimeni. S-a semnat contractul pur si simplu. Nu exista vreun act/inscris/proces verbal din care sa rezulte ca sa negociat, s-a explicat aceasta clauza garantului.
Tocmai ca societatea pentru care a garantat, are masini, si ar avea de unde sa ia banca, si sa nu-l chinuie pe girant, care are de dat 70.000 euro.
Pai de ce banca daca are de unde executa il executa pe garant?A gresit ca a renuntat la beneficiul discutiunii banca acum vrea sa isi recupereze banii indiferent de la cei doi .Daca garantul plateste banii respectivi sa se indrepte catre creditor pentru a isi recupera banii.Daca a semnat inseamna ca a stiut de aceasta clauza ,eventual sa faca o contestatie in care sa spuna ca creditorul desi nu mai plateste are bunuri ce pot fi executate pentru a se acoperi suma macar partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu banca bulg1 bulg1 care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)
Clauza abuziva robertnelu robertnelu Intr-un contract de prestari servicii, se pot interpreta ca ar fi abuzive aceste clauze ? -Durata: \"pana la realizarea scopului urmarit de parti in ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)