avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca temporara

daca un angajat se afla in relatii de munca cu un angajator(cim),poate incheia in acelasi timp si un contract de munca temporara cu acelasi angajator,care intre timp s-a autorizat ca agent de munca temporara?
Cel mai recent răspuns: cantorcorina , utilizator 13:12, 25 Septembrie 2013
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, fie pe durata determinata sau nedeterminata ori contracte de munca temporara.
Da, se poate. Va trebui sa stabileasca insa salariatul un program de lucru, astfel incat acesta sa isi poata desfasura activitatea si la angajator in baza CIM, dar si la utilizator in baza CMT si al celui de punere la dispozitie.
Daca in perioada in care salariatul temporar desfasoara acivitate la utilizator, angajatorul nu are nevoie de serviciile lui in cadrul propriei firme, atunci va recomand incheierea unui contract pe durata nedeterminata, urmand ca intre doua misiuni, salariatul sa isi desfasoare activitatea in cadrul angajatorului.
Astfel, conf art 95 alin 2 CM agentul de muncă temporară poate încheia cu salariatul temporar un contract de muncă pe durată nedeterminată, situaţie în care în perioada dintre două misiuni salariatul temporar se află la dispoziţia agentului de muncă temporară.
am inteles,insa in revisal un angajat nu poate sa fie inregistrat cu doua contracte cu timp normal de lucru.cum se procedeaza cu cim in perioada in care angajatul are semnat si un contract de munca temporara.specific ca angajatul isi desfasoara activitatea doar la utilizator pe perioada contractului de munca temporara
In general, se aplica legea . Daca legea permite, atunci si programele trebuie sa permita asa ceva.
din pacate chiar daca legea permite,revisalul nu permite inregistrarea ctm cu timp normal de lucru ,atata timp cat cim este activ......care ar fi solutia legala si practica petru ca aceste contracte sa coexiste concomitent in revisal?

Alte discuții în legătură

Contract de munca temporara GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, Ma intereseaza daca stiti mai multe detalii despre procedura de angajare a unui salariat temporar. Nu-mi este foarte clar daca angajatul are un ... (vezi toată discuția)
Agent munca temporara - munca temporara in strainatate MihaiTN MihaiTN Buna ziua, Am o nelamurire, si sper sa ma ajutati. Anul trecut am deschis, in Constanta, o agentie de recrutare si plasare forta de munca. In ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca temporara pentru ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca o angajata a unui agent de munca temporara solicita concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani si perioada de suspendare depaseste durata ... (vezi toată discuția)