avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca temporara

Buna ziua,
Ma intereseaza daca stiti mai multe detalii despre procedura de angajare a unui salariat temporar.
Nu-mi este foarte clar daca angajatul are un contract de munca pe perioada determinata atat cat dureaza proiectul pentru care este angajat sau este pe durata nedeterminata, specificandu-se durata proiectului, dupa care este platit pana urmatoare misiune cu salariul minim pe economie, insa daca nu va mai fi urmatoarea misiune, cum il mai dau afara?
Este o totala enigma pentru mine acest contract :(
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:43, 7 Decembrie 2010
faceti un contract pe perioada determinata, daca este necesar il puteti prelungi daca nu este necesara prelungirea el inceteaza de drept la data scrisa in contract
pentru urmatoare misiune faceti un nou contract daca este necesar
Se poate incheia contract prin agentul de munca temporara (art.87-100 codul muncii).
Aveti cumva un model de contract de munca temporara?
Multumesc
Contractul de munca temporara incheiat intre agentul de munca temporara si salariat trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente:
a) datele de identificare a partilor;
b) misiunea de munca temporara pentru care a fost angajat salariatul temporar, atunci cand contractul de munca temporara se incheie pe durata unei singure misiuni de munca temporara;
c) tipul de activitate pentru care este angajat salariatul temporar, atunci cand contractul de munca temporara se incheie pentru mai multe misiuni de munca temporara;
d) identitatea si sediul utilizatorului;
e) locul executarii misiunii de munca temporara sau posibilitatea ca salariatul temporar sa-si desfasoare activitatea, succesiv, la diversi utilizatori;
f) pregatirea profesionala si abilitatile salariatului temporar;
g) data de la care contractul de munca temporara urmeaza sa-si produca efectele;
h) durata misiunii de munca temporara si conditiile in care aceasta poate fi prelungita;
i) conditiile concrete in care urmeaza sa se desfasoare munca in cadrul misiunii de munca temporara, respectiv riscurile specifice postului;
j) concediul de odihna la care salariatul temporar are dreptul;
k) eventuala perioada de proba, stabilita in conditiile legii;
l) conditii de acordare a preavizului;
m) drepturile salariale si modalitatile de remunerare a salariatului temporar, precum si periodicitatea platii;
n) durata normala a muncii;
o) informatiile necesare in cazul in care salariatul temporar urmeaza sa-si desfasoare activitatea in strainatate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003;
p) clauze privind incetarea raporturilor de munca din initiativa agentului de munca temporara, la sesizarea utilizatorului.
GABRIELLA_22, contractul de munca temporara se incheie pe perioada misiunii, pe maxim 12 luni cu posibilitatea prelungiri o singura data pana la 18 luni.
Daca aveti contract cu agentul de munca temporara pe o durata mai mare decat misiunea, sau care acopera mai multe misiuni mai scurte, intre aceste misiuni sunteti platit de agentul de MT cu sal minim.
In orice caz acest ti de contract este pe durata limitata, dar firma beneficiara va poate oferi ulterior un contract de munca nedeterminat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract leasing de personal OANA GORAN OANA GORAN are cineva un model de contract de leasing de personal?? va multumesc. (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca temporara pe durata determinata in durata nedeterminata RuxandraLarisa RuxandraLarisa Pot prelungi printr-un act aditional un contract de munca [b]temporara[/b] cu durata determinata - sa il fac pe durata nedeterminata (stiu ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract prin agent de munca temporara (leasing) Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu V-as ruga sa imi lamuriti si mie urmatoarea intrebare: Se refera la munca prin agent de munca temporara, unde avem un contract de punere la dispozitie a ... (vezi toată discuția)