avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Lipsa comunicare scrisa intentie investigatii ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Lipsa comunicare scrisa intentie investigatii suplimentare RCA

Buna ziua,
In urma cu aproximativ o luna mi-a fost avariata masina in parcare. Impreuna cu cel vinovat am mers la asigurator si am deschis dosarul de dauna. La ceva timp am sunat sa ma interesez de stadiul dosarului si cu ocazia asta am aflat ca acesta este suspendat pentru investigatii suplimentare cu privire la unele urme ce nu inteleg ei de unde provin(provenienta este de fapt clara si este vizibil din pozele realizate de catre asigurator). Am fost si la sediul asiguratorului in speranta ca pot discuta cu cineva care se ocupa de dosarul suspendat, insa nicio sansa.
Nu am fost notificat in scris nici pana acum de catre asigurator in legatura cu suspendarea dosarului si intentia de a desfasura investigatii suplimentare. In ordinul CSA vad ca se specifica obligativitatea efectuarii acestei notificari, insa nu vad nimic in legatura cu vre-o sanctiune sau pierderea dreptului de a efectua investigatii suplimentare in caz contrar.
Intentionez sa depun plangere la CSA pentru acest lucru si modul de lucru al firmei cu persoanele pagubite. Pot cere despagubirea pe motiv ca nu am fost instiintat in scris de suspendare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:55, 27 Septembrie 2013
Buna ziua,
Formulati IN SCRIS o somatie catre asigurator sa va vireze sumele in termen de 3 zile de la primire.
Daca nu va vireaza sumele sau va raspunde cu cele spuse mai sus sau nu raspund, actionati-ii in instanta. Stiu ca majoritatea sunt de o lipsa de bun simt inimaginabila.
Av. Gabriel Klein Kiritescu
Depuneti cerere de despagubire cu suma prejudiciului conform devizului de reparatie, sesizare la asigurator, sesizare ASF unde relatati cele de mai sus invocand temeiul legal.
Problema e ca vor folosi acest termen de trei luni prevazut de lege si veti putea lamuri dosarul abia dupa acest termen. Insa reclamatiile pot fi de bun augur, asa ca nu ezitati sa le formulati si sa le transmiteti.
este adevarat ca asiguratorii au dreptul sa efectueze in termen de 3 luni investigatii suplimentare, dar acest fapt trebuie comunicat pagubitului in termen de 10 zile de la data avizarii daunei.Daca nu v-au comunicat aceasta intentie nu pot face aceste investigatii. Introduceti de urgenta cererea de despagubire care trebuie onorata in termen de 10 zile de la data introducerea cererii de despagubire. Daca asiguratorul nu respecta ordinul fostului CSA incercati rezolvarea litigiului prin mediere si apoi actionarea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto capatina_cristi capatina_cristi am introdus dosarul de dauna in urma cu 03 luni si nici pana in momentul de fata nu mi s-a transmis nimic .imi spun ca dosarul este in cercetari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Cum obtin penalizarea de intarziere de la rca? dorin85 dorin85 am sa explic cronologic sirul evenimentelor: -28-08-2011 data accidentului, eu nevinovat; -02-09-2011 instiintarea mea , precum ca dosarul este oprit pt ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)