avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare bani din executare gresita
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare bani din executare gresita

Buna ziua,
La momentul declansarii executarii silite de catre ERB Retail Services pentru un credit de nevoi personale, ANPC a constatat ca eu nu datorez nici un ban acestui IFN. In acelasi timp, executorul a pus poprire de conturile mele, retinand 1/3 din salariu. Dupa ce creditorul a constatat ca eu nu datorez nici un ban IFN-ului, a solicitat sistarea executarii. In aceasta situatie, sumele oprite din salariu ar fi trebuit sa sa intoarca inapoi la mine. Nu s-a intamplat acest lucru, ba mai mult, din discutia avuta la biroul executorului, mi s-a spus ca banca mi-a oprit cheltuieli de executare. Este corect sa mi se opreasca mie acesti bani, atat timp cat declansarea executarii silite a fost o gresala? Adica eu trebuie sa le platesc lor gresala?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kukuk , utilizator 17:15, 30 Septembrie 2013
Buna ziua,
NU, nu este corect. Va sfatuiesc sa formulati o cerere SCRISA adresata atat bancii cat si executorului prin care sa solicitati ca in termen de 15 zile de la data primirii sa va restituie TOATE sumele retinute si dobanzile legale.
Le trimiteti recomandate cu confirmare de primire.
Daca in acest rastimp nu va satisfac doleantele ii actionati in judecata.
av. Gabriel Klein Kiritescu
ANPC nu are competenta sa stabileasca cine datoreaza bani si cine nu. Doar instanta de judecata o poate face.

Dar daca IFN si-a recunoscut greseala, le puteti face o notificare prin care sa le dati un termen de 15 zile sa va restituie tot ce v-au luat. Ii puteti chiar chema la mediere, va costa putin si nu e necesar un avocat, care v-ar cere mult mai mult.

incercati prima data sa discutati cu ei. Cereti de la angajator o adresa cu toate sumele ce v-au fost retinute de executor, cereti restituirea acestor sume, deindata. Daca nu o fac, actionati dupa cum v-am sfatuit mai sus, mai intai la mediator, apoi in Instanta.
Multumesc pentru raspuns.
se pare ca b.e.j. nu au calitate procesuala pasiva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită pentru recuperare datorii false. mai există vreo cale să scăpăm de ele? andrea_u andrea_u Prietenul meu a cumparat in rate (card Euroline) o camera video in val de 1999 lei (de la ERB Retail Services, fostul EFG). Rata lunara 60 lei/luna (5 ... (vezi toată discuția)
Executare silita arma arma am primit un ordin de executare silita in urma unui card de credit s.c erb retail services ifn s.a, eu intradevar mai aveam de platit cateva rate la un ... (vezi toată discuția)
Raportat in biroul de credit desi creditorul a cerut executorului inchiderea dosarului WhiteDevil WhiteDevil este lagal ca un creditor sa ma raporteze in biroul de credit dupa ce in prealabil a facut o cerere la executor prin care solicita incetarea executarii ... (vezi toată discuția)