avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silită pentru recuperare datorii false. Mai ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silită pentru recuperare datorii false. Mai există vreo cale să scăpăm de ele?

Prietenul meu a cumparat in rate (card Euroline) o camera video in val de 1999 lei (de la ERB Retail Services, fostul EFG).
Rata lunara 60 lei/luna (5 ani).
Penalizarea de intarziere (chiar si 1 zi) era de 30 de lei/luna, ulterior 45 de lei/lunar (prietenul meu nu a fost anuntat de aceasta taxa de penalizare)
Sumele stranse din penalizare au fost considerate depasirea liniei de creditare si au devenit purtatoare de niste dobanzi imense (ceea ce este fals fiindca nu am retras bani niciodata de pe acel card).
In cei 5 ani in loc de 3600 lei am platit in jur de 5-6000 de lei, si am ramas cu o „datorie” de 2000-3000 de lei...
Au urmat amenintari telefonice si de tot felul.
La sfatul avoacutului am depus plangere la politie pt frauda, dar nu s-a facut nimic...

* in 2013 a venit prima executare silita, procesul a fost castigat in 2014 februarie si ERB ne-a si cerut contul in care sa vireze banii de judecata castigati de prietenul meu

* 2014 aprilie prietenul meu a depus cererea pt restituirea cautiunii (aprobat)
* 2014 mai a doua executare silita (avocata ne-a sfatuit sa plateasca si proprirea lunara pt executarea silita 84 de lei/luna) – proces castigat in 2014 noiembrie


Cei 745 de lei castigati in instanta (din judecata din 2014) nu i-am primit nici pana in ziua de azi.
Am depus acum in septembrie cererea de restituire a cautinii, dar nu apare nimic pe internet asa ca nu cred ca au pornit inca procedura.

Tot anul acesta in iulie/august am primit si o scrisoare de la executor ca ERB Retail renunta la executarea silita...nu am inteles exact ce presupune asta, considerand ca din moment ce noi am castigat procesul nu mai are niciun drept.

Azi am primit o instiintare de la o firma de recuperare ca actioneaza in calitate de imputernicit al ERB si vor sa recupereze datoriile pt cardul Euroline.

Ce putem sa facem?
1. Sa nu mai platim niciun ban in plus, si sa se inchida definitiv acest caz? Sa se inchida contul sa se stearga datoriile?

Si eventual

2. Sa recuperam chelt de judecata castigate din 2014
3. Sa recuperam banii platiti pana acum executorilor judecatoresti (cateva luni pana la judecata)
4. Sa se recalculeze corect datoria platita, si sa ne plateasca firma ERB inapoi banii luati prin inselaciune si calcule ilegale

Va rog sa imi spuneti daca putem sa facem plangere la OPC, la politie, etc? Trebuie sa reclamam firma ERB sau Firma recuperatoare?

Nu inteleg de ce nu sunt sanctionate firmele de acest gen si li se permite sa mai existe pe piata. Nu monitorieaza nimeni activitatea lor?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: andrea_u , utilizator 10:36, 3 Februarie 2018
Trebuie sa formulati din nou contestatie la executarea silita daca va fi inceputa. Alta solutie nu prea aveti din pacate.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Company Advising, utilizator
Multumesc pt raspuns.
1. Putem sa depunem plangere la OPC? Si sa cerem recalcularea corecta a sumelor datorare catre ERB? (taxele de penalizare si dobanzile imense aplicate nu ne-au fost aduse la cunostiinta) Si astfel sa se constate ca am platit chiar mai mult si sa ne inapoieze banii in plus si cu aceasta ocazie sa se inchida si contul? Sau e prea tarziu fiindca in 2013 cred ca a platit ultima rata prietenul meu spre ERB?
2. Daca iar ajungem la executare silita, si iar se anuleaza, de cate ori jucam acest joc? Pana la sfarsitul vietii noastre? Adica nu exista nicio autoritate care sa intervina? Ne pot trimite oricand de ori cate ori executarea silita? Cum putem sa ajungem sa inchidem contul? Deja v-am zis ultima data nici macar nu au platit cheltuielile de judecata pe care le-am castigat.
Dar acum nu e executor judecatoresc, ci e firma de recuperare.

Am avut o situatie similara cu cei de la erb retail service , am facut plangere la anpc ,au constat ca mi au fost retinute sume abuziv , erb dupa controlul celor de la anpc ,mi au trimis un extras de cont in care au scazut sumele din suma cardului euroline. Nu mai am baterie sa va spun mai mult dar faceti plangere la anpc sigur gasesc nereguli. Se poate face online .
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
Daca nu ati apelat la executor, sumele castigate in 2014 s-au prescris. verificati exact, dupa data, daca s-au implinit 3 ani de cand vi s-a comunicat hotararea acasa, s-a prescris.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave cu banca ecarmenionescu ecarmenionescu Buna ziua! Va cer sfatul cu privire la o situatie ivita acum aproape 10 ani in [b]decembrie 2005[/b], cand pentru a-mi achizitiona un laptop de la Altex, am ... (vezi toată discuția)
Card euroline sabou sabou Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca a mai intalnit cineva urmatoarea situatie si daca da cum s-a rezolvat: am cumparat de la Altex prin card euroline ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa o executare silita Austin Austin Buna ziua, am o problema in care nu stiu cum sa actionez. Am avut un card facut in 2004 la un credit doar cu buletinul (eram mai mic si prost pe vremea aia). ... (vezi toată discuția)