avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca inregistrata

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca o marca inregistrata poate afecta o denumire (exemplu domeniu.ro) inregistrat cu un an inainte ca altcineva sa inregistreze la osim numele.

Am fost amenintat ca un nume de domeniu.ro inregistrat de mine, incalca legea nr. 84/1998 art. 90 si legea nr. 11/1991 pentru ca mai exista un site cu aceleasi activitati.
Mentionez ca am inregistrat domeniu si facut site-ul cu un an inainte. Ei au facut cerere/depunere la osim cu un an dupa, nr. depozit M 2013 03744
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 12:06, 26 Septembrie 2013
Numarul de depozit pe care l-ati mentionat (M 2013 03744) se refera la marca TRANSILVANIA ENDURO TOURS www.endurotours.ro - care nu este inca inregistrata.

Numele de domeniu endurotours.ro pare sa fie inregistrat inca din 2006 de TRANSILVANIA ENDURO TOURS SRL (solicitantii marcii par sa aiba legatura cu acest SRL).

Daca dvs. ati inregistrat un nume de domeniu similar sau identic cu acesta, cred ca detinatorul endurotours.ro poate pretinde ca ii incalcati drepturile (marca ii aduce o protectie suplimentara).

Insa depinde de detaliile situatiei concrete daca puteti aduce si dvs. contra argumente legitime. Doar pe baza informatiilor pe care le-ati oferit aici, sfatul meu este incomplet.
Daca nu ati depus opozitie intermenul legal ( marca a fost publicata in Nr BOPI 5/2013 din data 30.05.2013, capitolul: Prima publicare - depozit) sau daca numele de domeniu a fost folosit anterior numelului Dvs de domeniu de catre solicitantul inregistrarii marcii, marca se va inregistra si aveti sanse foarte mici sa rezistati cu numele de domeniu identic.
Este vorba de transilvaniaendurotours.ro pe care nu tin nimic de cateva luni pentru ca actualul site este transilvaniaenduro.com.
Dansii au depus pentru marca inregistrata cand au vazut site-ul care urca pe google in primele pagini. Am fost chiar contactat telefonic si amenintat ca voi avea probleme daca nu STERG TOT CONTINUTUL si renunt la domeniu.
Cei de la ROTLD mi-au spus ca nu au cum sa anuleze domeniul meu pentru ca este inregistrat inaintea depunerii cerererii log pentru marca cu aprox 1 an.
Detinatorii enduro tours ba chiar mi-au facut o "notificare" prin executor judecatoresc Ulman Bogdan, ca incalc legile mai sus mentionate.

Daca ar fi asa cum spun dansii, atunci oricine face o cerere pentru marca, si ii da in judecata pe restul ce au denumiri similare.

Eu cu asta ma ocup, fac site-uri si ofer hosting si alte servicii IT. Domeniul este achizitionat pt un client, de asemenea site-ul, toate serviciile sunt facturate.
Daca sunteti profesionist in domeniu si oferiti servicii, trebuie ca acestea sa nu incalce drepturile altor persoane. Identitatea denumirii domeniului oferit clientului Dvs , identic cu o marca, este periculoasa. Chiar daca in prezent marca nu este inca inregistrata, daca va fi inregistrata, dreptul exclusiv al titularului ei este de netagaduit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)
Trademark online pe teritoriul romaniei cineva21 cineva21 Buna ziua, Sunt interesat in obtinerea unui trademark pe un domeniu.ro care este deja inregistrat de o firma mare din romania la rotld.ro insa nu are ... (vezi toată discuția)