avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de comodat

Problema mea este urmatoarea: am cumparat o masina de la cineva , am facut contract de vanzare-cumparare, actele masinii sunt la mine doar ca acum proprietarul este de negasit pentru a face inscrierea pe numele meu ..
Problema este ca acum vreau sa folosec masina pentru firma si nu stiu daca pot face contract de comodat.
Va rog mult, daca ma poate ajuta cineva ...
Cel mai recent răspuns: tessa888 , utilizator 16:42, 9 Mai 2011
avand in vedere contractul de vanzare-cumparare ati devenit propietarul bunului calitate ce va confera dreptul sa il utilizati cum doriti si totodata sa-l si puneti la dispozitia cui doriti

DA- puteti incheia contractul de comodat pentru bunul respectiv, iar utilizarea bunului respectiv in vederea desfasurarii activitatii societatii care preia spre folosinta bunul da dreptul inregistrarii in contabilitate a costurilor de intretinere si utilizare, implicit a TVA aferenta... acestea fiind deductibile.
Multumesc pentru raspunsuri..
Daca masina in cauza nu figureaza achizitionata de firma, nu va puteti deduce pe societate decat combustibilul si acesta fara tva deductibil.alte cheltuieli, cum ar fi, reparatii,casco,piese, nu puteti sa le deduceti.
Buna ziua!Am si eu un contract de comodat incheiat intre mine(PFA) si o firma.Masina a fost achizitionata de firma si am incheiat acel contract in baza caruia urma sa restitui suma prin curse de transport marfa facute pentru firma respectiva.Dar intre timp am avut un accident si am ajuns la judecata cu firma de asigurari Carpatica,la care era asigurat cel care m-a lovit.Vreau si eu sa stiu daca acel contract ingreuneaza procesul si cine ar trebui sa se implice in proces.Multumesc anticipat pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism dana erdei dana erdei Buna ziua, Va rog aveti amabilitatea de a imi da un raspuns in cazul achizitiei autoturism in leasing de la o societate din tara se poate deduce tva de ... (vezi toată discuția)
Decontare tva si cheltuieli masina andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, As dori sa stiu daca conform legislatiei actuale pot deduce tva si ch cu asigurarea, rovinieta si cu reparatia masinii, inscrisa pe firma si ... (vezi toată discuția)
Platitor tva avantaje vs dezavantaje layzee_7 layzee_7 Va salut! Intentionez sa deschid o mica afacere(vanzare cu amanuntul) inca nu m-am decis daca SRL, II , IF sau PFA si nu stiu cum e mai avantajos, sa ... (vezi toată discuția)