avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de inmatriculare retinut pentru folii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de inmatriculare retinut pentru folii

am si eu o mare problema, acum cateva zile am fost oprit de un politist, dupa ce sa prezentat necorespunzator si mi-a vorbit ca si cum am fi fost amandoi pe camp, mi-a spus ca imi retine certificatul de inmatriculare pentru ca pe geamurile laterale spate si luneta aveam aplicata folie dar fara autorizatie. I-am spus ca le dau jos in momentul acela. Dupa ce am dat foliile jos a venit la mine cu procesul verbal completat si la obiectiuni tot de el cum ca nu am nici o obiectie si cu dovada inlocuitoare certificatului de inregistrare. Eu i-am raspuns ca daca problema este remediata pe loc nu se mai retine certificatul se aplica doar contraventia iar el mi-a raspuns exact asa ``lasa ba ca iti iau eu talonul sa te potolesti``. Ceea ce vreau eu sa stiu este daca inca mai este valabila legea ``daca problema este remediata pe loc nu se mai retine certificatul de inregistrare ci se aplica doar amenda``, si ce trebuie sa fac ca sa imi iau talonul inapoi. Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Dragos_T , utilizator 13:21, 26 Septembrie 2013
Nu exista asemenea articol de lege, in care sa se precizeze ca remedierea defectiunii pe loc te scuteste de sanctionare.

Certificatul de inmatriculare il veti obtine dupa ce se constata de catre R.A.R. ca acele folii neomologate nu mai exista pe masina. Prin urmare, trebuie sa va prezentati la Registrul Auto Roman pentru constatare.


O.U.G. nr.195/2002

Art.102. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător;

Art.112. (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:

l) autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale afişe sau reclame publicitare, folii neomologate şi/sau nemarcate corespunzător ori accesorii care restrâng sau estompează vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât şi din exterior;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folie geamuri fata marius.stuparu marius.stuparu Buna ziua, Tocmai mi s-a retinut talonul aseara si am primit 9 puncte de amenda, pentru ca aveam folie instalata pe geamurile din fata (de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)
Talon ridicat de poliția rutiera IssaBella250986 IssaBella250986 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am cumparat prin contract de vanzare-cumpărare o masina, nu am primit certificatul ... (vezi toată discuția)