avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul contributii la contractul de drepturi autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul contributii la contractul de drepturi autor

buna ziua

in cazul unui contract de drepturi de autor , pentru care colaboratorul opteaza pentru impozit final 16%, fiind singura sursa de venit - a dat o declaratie in acest sens, se datoareaza cas 10.5%, cass 5.5% si impozit 16%.
Mentionez ca nu utilizeaza baza materiala a platitorului de venit.
Intrebarea mea este : care este baza de impozitare a contributiilor sociale ?
venitul brut sau venitul brut -cota forfetara 20%?
multumesc
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 19:57, 25 Septembrie 2013
(4) Pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. f), baza de calcul al contribuţiilor sociale este venitul brut stabilit prin contractul încheiat între părţi, diferenţa dintre venitul brut şi cheltuiala deductibilă prevăzută la art. 50...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere impozit si sanatate AdrianaMorosan AdrianaMorosan Sunt pensionare si fac colaborare la o firma de vanzari directe. Vreau sa stiu daca este corect sa se opreasca impozitul 16% si sanatatea 5,5% din tot ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru internship platit mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Stiti cumva ce contributii trebuie platite pentru un contract de internship platit, o jumatate de norma, 600 lei/luna? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)